Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİyidoğan, Yasemin
dc.date.accessioned2017-05-12T08:29:34Z
dc.date.available2017-05-12T08:29:34Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/997
dc.description.abstractKapsaisin trans-8-metil-N-vanil-6-nonamid olarak da adlandırılmaktadır ve oldukça kuvvetli ve kararlı, doğada sadece acı biberlerde kristal olarak olu?an bir alkaloid?dir. Solancea familyasından Capsicum annum ya da Capsicum frutescens’den elde edilen ve „oleoresin capsicum„ (OC) olarak bilinen kırmızı biberden elde edilen bir yağdır. Tıbba birçok alanda kullanılmasının yanında; alkol, eter ve kloroform gibi organik çözücülerde çözünerek Kapsaisin?in %1-10 luk solüsyonundan biber gazı yapılmaktadır. Kapsaisinin Zaralı etkisini giderebilmek için OH radikali ile parçalama reaksiyonları incelenmiştir. Bu çalışmada kapsaisinin olası reaksiyon yolları teorik olarak incelenmiştir. Bu amaçla olası reaksiyonlar, Gaussian 09 paket programı kullanılarak, hesapsal olarak belirlenmiştir. Teorik çalışmada DFT yöntemi kullanılmıştır.en_US
dc.description.abstractCapsaicin is also known as trans- 8-methyl- N- vanillin -6- nonamid and quite strong and stable, an alkaloid occurs only in hot pepper crystal in nature. The Solance falier Capsicum annum or obtained from Capsicum frutescens' and ' oleoresin capsicum ' (OC) as an oil derived from paprika known . Medicine in addition to its use in many areas ; alcohol, ether and pepper spray hood from 1-10% capsaicin solution dissolved in organic solvents such as chloroform is done . In order to eliminate the harmful effects of capsaicin fragmentation reactions with OH radical was investigated. In this study is discussed theoretically possible reaction pathways of amoxicillin,which has high toxic effects and is able to dissolve in water. For this purpose, possible rections was examined estimately using Gaussion 09 package software. DFT method was used in the theoreticaly study.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccessen_US
dc.subjectKapsaisinen_US
dc.subjectkırmızı biberen_US
dc.subjectbiber gazıen_US
dc.subjectGaussian09en_US
dc.subjectDFTen_US
dc.subjectCapsaicinen_US
dc.subjectAntibioticen_US
dc.subjectRed Pepperen_US
dc.subjectPepper Gasen_US
dc.subjectEnvironmenten_US
dc.titleKAPSAİSİN MOLEKÜLÜNÜN MOLEKÜLER MODELLEMESİen_US
dc.title.alternativeMOLECULER MODELİNG OF CAPSAİCİN MOLECULEen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster