Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖZ, YAŞAR
dc.date.accessioned2017-05-11T08:43:49Z
dc.date.available2017-05-11T08:43:49Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/973
dc.description.abstractToplumların geleceği açısından bireylere güvenli gıda temini son yıllarda giderek önem kazanmaktadır. Tarım ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar geçen safhada insanların güvenerek tüketebileceği gıdaların temini günümüzde devletin olduğu kadar üretici firmaların da, tüketicilerin en çok dikkat ettiği konular arasındadır. Bu araştırmada Türkiye'deki tüketicilerin güvenli gıda temini konusundaki sorunları ve bu konuda Devletin kontrol mekanizması ayrıntılı bir biçimde incelenmiştir. Bu inceleme ve karşılaştırma yapılırken tam üye olmak için çaba sarf edilen AB ülkelerindeki tarım politikalarına uyum konusu da kapsamlı bir biçimde değerlendirilmiştir. Kalite güvenliğini sağlama kavramı temel prensip olarak, tehlike olasılıklarını yaratan "kritik kontrol noktalarının" belirlenmesini esas almaktadır. Pek çok görüşün birleştiği bir diğer nokta ise son ürünün kalitesinden, hammadde kalitesinin ve proses koşullarının sorumlu olduğu hususudur. Kalite, üretici ve tüketici açısından memnuniyet ve tatmin yaratacak nitelikleri ve fiyat üstünlüğünü sağlayan bir ölçüttür. Kaliteyi oluşturan faktörlerin tümü aynı zamanda ürün güvenliğini de belirlemektedir. Bu çalışmanın amacı, gıda sektöründe uygulanmakta olan kalite güvence sistemleri ile Türk gıda mevzuatının temel kavramları hakkında bilgi vererek, AB'ndeki uygulamalar ile karşılaştırılmasıdır.en_US
dc.description.abstractIndividuals, societies for the future supply of safe food is becoming increasingly important in recent years. Relying on the last stage of production to consumption of agricultural products consumed by humans as well as manufacturers of food supply in the state today, consumers are among the topics that most attention. In this research, a safe food supply of consumers in Turkey and in this regard on the issues examined in detail the mechanism of state control. In this review, and when comparing an effort to become a full member of the EU countries, the issue of harmonization of agricultural policies were evaluated in a comprehensive way. The concept of security as a basic principle of providing quality, creating the possibility of danger "critical control points" are based on the identification. Another point that many of the final product meets the quality of contact, is responsible for the quality of raw materials and process conditions are. Quality, in terms of producer and consumer satisfaction and fulfillment that will create a benchmark for the superiority of qualifications and price. All of the factors which determine the quality of product safety at the same time. The purpose of this study, which is implemented in the food industry with quality assurance systems by providing information about the basic concepts of Turkish food legislation, and to compare practices in the EU.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectgüvenli gıdaen_US
dc.subjectdenetimen_US
dc.subjectpolitikaen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.subjectsafe fooden_US
dc.subjectcontrolen_US
dc.subjectpolicyen_US
dc.titleTürkiye ve Avrupa Birliğinde uygulanan güvenli gıda politikaları üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeA research on food safety policies applicable for Turkey and European Unionen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster