Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBüyük, Orhan
dc.contributor.authorÖzer, Nuray
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:22Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:22Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.issn0406-3597
dc.identifier.issn1308-8122
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRReU1Ea3pNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9572
dc.description.abstract2009-2010 yılları arasında yürütülen bu çalışmanın amacı, koçan çürüklüğüne neden olan Fusarium verticilloides etmeninin oluşturduğu zearalenone (ZEA) toksin miktarını belirlemek olmuştur. Bu amaçla, Bartın, Bolu, Düzce ve Zonguldak illeri mısır ekiliş alanlarından toplanan 70 mısır koçan örneğindeki toksin miktarları HPLC cihazı ile tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre ZEA toksin miktarı ortalama 828.47 ppb olarak saptanmıştır. Çalışmamız sonucunda elde edilen ZEA miktarları, ülkemiz ve AB'nin ZEA için belirlediği maksimum limitlerin üzerinde bulunmuştur. Farklı illerden toplanan mısır örneklerinde tespit edilen ZEA toksin miktarları arasında herhangi bir farklılık belirlenmemiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study, which was carried out between the years 2009-2010, was to determine the amounts of zearalenone (ZEA) toxin formed due to Fusarium verticilloides which is causal agent of maize ear rot. For this purpose, toxin amounts of 70 maize ear samples collected from maize growing areas of Bartın, Bolu, Düzce and Zonguldak provinces were detected using HPLC equipment. Average ZEA production was determined as 828.47 ppb. As a result of the study, the mean of ZEA toxin at samples was found considerable higher than the limit values placed on Turkish Food Codex and Codex Alimentarius. There was not found any differences between ZEA toxin amounts of collected maize samples from different provinces.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleBatı Karadeniz bölgesi mısır ekiliş alanlarında koçan çürüklüğü etmeni Fusarium verticilloides'in zearalenone oluşturma durumu üzerinde araştırmalaren_US
dc.title.alternativeResearches on zearalenone producing of Fusarium verticilloides, the causal agent of maize ear rot, from maize fields in West Blacksea Regionen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofBitki Koruma Bültenien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümüen_US
dc.identifier.volume52en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage337en_US
dc.identifier.endpage347en_US
dc.institutionauthorÖzer, Nuray
dc.identifier.trdizinidTVRReU1Ea3pNdz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster