Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDursun, Feyza Nur
dc.contributor.authorBal, Erdinç
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:12Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:12Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v8i2.504-510.3070
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpZM01UWTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9479
dc.description.abstractIn this study, the effect of postharvest salicylic acid (2 mM), oxalic acid (5 mM), putrescine (2 mM) and calcium (4% CaCl2) applications on storage performance of Autumn Giant plum fruit were investigated. After applications, plum fruits were placed in modified atmosphere packaging (MAP) and stored for 40 days at 85-90% relative humidity conditions at 0.5±0.5°C. In order to determinethe fruit quality characteristics after treatments, weight loss, soluble solids content, titratable acidity,fruit firmness, ascorbic acid, total flavonoids, total phenolics and total antioxidant content analysiswere performed at 10 days’ intervals. According to the results, the effect of applications on weightloss was not significant. The maximum decrease in flesh firmness, titratable acid and ascorbic acid content during storage was determined in control fruits. Although fluctuations in the form of increase or decrease in biochemical compounds were generally observed, decreases occurred according to harvest value at the end of storage period. Considering all measurements and evaluations, it was determined that application of salicylic acid and putrescine had a more positive effect on preservation of fruit quality properties and biochemical content of Autumn Giant plum cultivar during storagethan other applications.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, Autumn Giant erik çeşitlerinin depolama süresi üzerine hasat sonrası salisilik asit (2 mM), oksalik asit (5 mM), putresin (2 mM) ve kalsiyum (%4 CaCl2) uygulamalarının etkisi araştırılmıştır. Uygulamalardan sonra erikler modifiye atmosfer poşetlerine (MAP) yerleştirilmiş ve 0,5±0,5°C’de %85-90 oransal nem koşullarında 40 gün süreyle depolanmıştır. Meyve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla 10 gün arayla ağırlık kaybı, suda çözünür kuru madde miktarı, titre edilebilir asit miktarı, meyve eti sertliği, askorbik asit miktarı, toplam flavonoid miktarı, toplam fenolik madde miktarı ve toplam antioksidan miktarı analizleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre uygulamaların ağırlık kaybına etkisi önemli bulunmamıştır. Depolama süresince meyve eti sertliği, titre edilebilir asit ve askorbik asit miktarında en fazla azalış kontrol meyvelerinde belirlenmiştir. Genel olarak biyokimyasal bileşiklerde artış veya azalış şeklinde dalgalanmalar olmakla birlikte, muhafaza süresi sonunda hasat değerine göre azalmalar meydana gelmiştir. Tüm analiz dönemleri ve yapılan ölçümler dikkate alındığında salisilik asit ve putresin uygulamasının diğer uygulamalara göre depolama süresince Autumn Giant erik çeşidinin meyve kalite özellikleri ve biyokimyasal içeriğinin korunumu üzerine daha olumlu etki gösterdiği tespit edilmiştiren_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v8i2.504-510.3070
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleThe Effect of Some Postharvest Applications on Storage Performance of Autumn Giant Plum Cultivaren_US
dc.title.alternativeHasat Sonrası Bazı Uygulamaların Autumn Giant Erik Çeşidinin Muhafaza Performansı Üzerine Etkisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage504en_US
dc.identifier.endpage510en_US
dc.institutionauthorDursun, Feyza Nur
dc.institutionauthorBal, Erdinç
dc.identifier.trdizinidTXpZM01UWTFOUT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster