Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Tavuk köftelerinin kalite ve duyusal özellikleri üzerine yenilebilir kaplama materyali olarak jelatin çözeltilerinin etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada farklı konsantrasyonlardaki (% 0, %5, %7,5 ve %10) jelatin çözeltilerinin tavuk köfteleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Kaplanmış köftelerde kızartma sonrası bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal analizler ...
Şeker Pancarı Posasından Elde Edilen Pektinin Modifiye Edilerek Karakterize Edilmesi, Moleküler ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Şeker sanayisinin önemli artıklarından olan şeker pancarı posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilmiştir. Sonraki aşamada pektin pektinaz enzimi kullanılarak modifiye edilmiştir. Modifikasyonunun ...