Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Kolzanın Isısal Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)
Bu çalışmada, farklı nem içeriklerine sahip kolza (Brasicca napus L.) tohumlarının özgül ısı, ısı iletim katsayısı ve ısı yayınım katsayıları saptanmıştır. Ayrıca, ürünün nem içeriğindeki değişimin bu ısısal özellikler ...
Nane Yapraklarının İnfrared Radyasyonla Kurutulması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)
Nane yapraklarının infrared enerji ile kurutulmasında nanenin kuruma karakteristikleri, kuruma süresi, kuruma hızı incelenmiş ve özgül enerji tüketimi ile kurutulmuş nane yapraklarının renk özellikleri araştırılmıştır. ...
Çanakkale İlinde Bazı Meyvelerin Elle Hasadının Teknik ve Ekonomik Analizi ve Meyvelerin Makineli Hasada Yönelik Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)
Bu çalışmada elma, şeftali, kayısı, kiraz ve erik hasadında insan enerji maliyeti ve iş başarısının ve meyve kopma kuvveti, kabuk yırtılma ve meyve kütlesinin kopma direncine oranı gibi bazı fiziko mekanik özelliklerin ...