Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Komatsuna (Brassica Rapa L. Var. Perviridis) Bitkisine Ait Bazı Fiziko-Mekanik ve Yapısal Özelliklerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)
Bu araştırmada Türkiye için yeni bir sebze olan Uzak Doğu kökenli komatsuna (Brassica rapa L. var. perviridis) bitkisinin yenilen kısımları olan sap ve yapraklarına ait bazı fiziksel özellikler (yaprak alanı, ortama yaprak ...
Zeytin Pirinasının Mikrodalga Enerjisi Kullanılarak Kurutulması ve Uygun İnce Tabaka Modelinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)
Bu çalışmada mikrodalga fırında pirinanın ince tabaka kuruma kinetiği incelenmiştir. 7mm, 9mm ve Umm kalınlıktaki pirina örnekleri; 90, 180, 360 ve 600W (2450 MFiz) çıkış güçlerinde mikrodalgada kurutulmuş ve zamana bağlı ...