Ara
Toplam kayıt 32, listelenen: 1-10
Menemen ve İle De France X Akkaraman Melezi Koyunların Üreme Performansı Üzerinde Vücut Kondisyon Puanlamasının Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Bu çalışma, yarı-entansif sistemde yetiştirilen Menemen ve İle de France x Akkaraman melezi koyunlarda vücut kondisyon puanlamasının döl verimi, gelişme ve ana canlı ağırlığı gibi özellikler üzerine olan etkilerini belirlemek ...
Bazı Yabancı Ot Mücadele Yöntemlerinin Çukurova Bölgesindeki Taban Meralarında Ot Verimi Ve Botanik Kompozisyona Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Araştirma Çukurova'nın taban meralarında ot verimi ve kalitesini düşüren, hayvanların merayı kullanımını sınırlandıran yabancı otlarla etkili mücadele yöntemlerinin belirlenmesi amacıyla 2006-2009 yılları arasında Adana ...
Örtü Altı Tuzlu Koşullarda Yetiştirilen Limonium Sinuatum Bitkisinde Kalsiyum Uygulamalarının Stres Parametreleri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Araştırma, örtü altı tuzlu koşullarda yetiştirilen Limonium) sinuatum bitkisinde bazı stres parametreleri (yaprak oransal nem içeriği, klorofil, karotenoid, prolin ve lipid peroksidaz) üzerine kalsiyumun etkilerini belirlemek ...
Akdeniz Kuşağı(Çalılı Meralarında Otsu Türlerin Mineral İçeriklerinin Değişimi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Maki alanlarında çalıların sıklığına bağlı olarak önemli miktarda otsu tür kuru madde üretimine katkı sağlamaktadır. Bu yüzden bu çalışmada böyle meralardaki otsu türlerin mineral kapsamlarının yıl boyunca değişimleri ve ...
Consumer Expectation and Preference of Ezine Cheese
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
The objective of this study was to determine the preferences and purchasing behaviors of consumers of Ezine cheese. Consumer acceptance tests on two representative Ezine cheeses and face to face interviews were conducted ...
Türkiye’de Genetiği Değiştirilmiş Gıda ve Yem Konusunda Mevzuat Uygulamaları ve Denetimler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Genetiği değiştirilmiş gıda ve yem ürünleri, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gündemi meşgul etmeye devam etmektedir. Söz konusu ürünler tüketici üzerinde merak uyandıran bir konu olması, insanlarının dikkatini çeken ve ...
Tarım Makineleri Hibe Programının Kırklareli İlinin Mekanizasyon Gelişimine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Tarımsal mekanizasyonun; üretimi dolaylı olarak etkilemek suretiyle verimi artıran özelliği ilimiz çiftçilerince önceden beri bilinmektedir. Kırklareli'nde tarım sadece traktör bakımından mekanize olmakla kalmamış, traktörden ...
Menemen ve Ile De France X Akkaraman Melezi Koyunların Üreme Performansı Üzerinde Vücut Kondisyon Puanlamasının Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Bu çalışma, yarı-entansif sistemde yetiştirilen Menemen ve ile de France x Akkaraman melezi koyunlarda vücut kondisyon puanlamasının döl verimi, gelişme ve ana canlı ağırlığı gibi özellikler üzerine olan etkilerini belirlemek ...
Buğday Hasılı Ve Doğal Mera İle Farklı Otlatma Yoğunluklarının Sağmal Keçilerin Bazı Davranış Özelliklerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Meraların sürdürülebilirliliğinin sağlanması ve süt keçiciliğinde ilkbahar dönemindeki artan besin madde gereksiniminin karşılanması adına, mera kullanımı ve yönetimi önem arz etmektedir. Bu çalışmada farklı otlatma ...
Lactobacillus Buchneri ile Silolanmış Baklagil, Buğdaygil Ve Karışımlarının Silaj Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)
Araştırma, Lactobacillus)buncheri bakteri inokulantın değişik yem bitkisi tür ve karışımlarından hazırlanan silajların kimyasal komposizyonları ile silaj kalitesi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada ...