Yazar "Yılmaz, Mustafa Tahsin" için Namık Kemal Üniversitesi - Dergiler listeleme
-
Portakal Posasından Modifiye Pektin Eldesi ve Optimizasyonu, Kompozisyonel ve Yatışkan Faz Özelliklerinin Karakterizasyonu
Yılmaz, Mustafa Tahsin; Muslu, Aslı; Karasu, Salih; Bozkurt, Fatih; Dertli, Enes (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Meyve suyu sanayisinin önemli artıklarından olan portakal posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilip pektinaz enzimi ile modifiye edilmiştir. Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FT-IR) ... -
Şeker Pancarı Posasından Elde Edilen Pektinin Modifiye Edilerek Karakterize Edilmesi, Moleküler ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yılmaz, Mustafa Tahsin; Muslu, Aslı; Dertli, Enes; Toker, Ömer Said (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Şeker sanayisinin önemli artıklarından olan şeker pancarı posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilmiştir. Sonraki aşamada pektin pektinaz enzimi kullanılarak modifiye edilmiştir. Modifikasyonunun ... -
Tavuk köftelerinin kalite ve duyusal özellikleri üzerine yenilebilir kaplama materyali olarak jelatin çözeltilerinin etkileri
Kılınççeker, Osman; Yılmaz, Mustafa Tahsin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada farklı konsantrasyonlardaki (% 0, %5, %7,5 ve %10) jelatin çözeltilerinin tavuk köfteleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Kaplanmış köftelerde kızartma sonrası bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal analizler ...