Yazar "Geçgel, Ümit" için Namık Kemal Üniversitesi - Dergiler listeleme
-
AKUT KARIN NEDENİYLE OPERE EDİLEN OLGUDA AKUT MEZENTERİK İSKEMİ İLE EŞ ZAMANLI SİGMOİD VOLVULUSU: OLGU SUNUMU
Polat, Fatin Rüştü; Duran, Yasin; Sakallı, Onur; Geçgel, Ümit; Coşkunkan, Ufuk; Bali, İlhan; Balkan, Makbule Begüm (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Akut mezenterik iskemi ile eş zamanlı sigmoid volvulusun görülmesi nadir bir durumdur. Volvulusta cerrahi öncesi sigmoidoskop ile detorsiyone edilerek tedavi sağlanabilir ancak iskemide acil cerrahi müdahale gerekir. ... -
Bitkisel karışım sıvı yağların yağ asiti bilişimlerinin incelenmesi
Taşan, Murat; Geçgel, Ümit (Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2007)Bu çalışmada, 15 farklı firmadan sağlanan bitkisel karışım sıvı yağlarının kapiler gaz-likit kromatografisi metodu ile belirlenen yağ asiti bileşimleri değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, önemli miktarı C16:0 ... -
Determination of Fat Contents and Fatty Acid Compositions of Commercial Chocolates on the Turkish Market
Selçuk, Zeynep; Geçgel, Ümit (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)The fat content and fatty acid composition of samples of five brands of most commonly consumed Turkish chocolates were determined by gas-liquid chromatography, using a polar 50 m capillary column CP Sil-88 and flame ... -
Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi
Geçgel, Ümit; Dağlıoğlu, Orhan; Yılmaz, İsmail; Arıcı, Muhammet; Güner, Kadir Gürbüz; Apaydın, Demet; Dülger, Gizem Çağla; Ay, Onur; Ersöz, Berna; Çotra, Yosun; Taşan, Murat (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asidi bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı pirinç kepeği çeşidi (Osmancık ve Opela); mikrodalga, etüv ... -
Soğuk Pres Yağlar İlave Edilerek Üretilen Fermente Sucukların Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Geçgel, Ümit; Yılmaz, İsmail; Ay, Ayşenur; Apaydın, Demet; Dülger, Gizem Çağla (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)İnsan yaşamında sağlıklı beslenmenin önemi, yiyeceklerin hastalıkları önlemesi, iyileştirmesi ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya çıkarmasıyla artmıştır. Sucuk; Türkiye’de fermente et ürünü denildiğinde ilk ... -
Trakya Bölgesinde Üretilen Ayçiçeği Tohumu (Helianthus annus L.) Yağlarında Bakır, Demir, Kadmiyum ve Kurşun İçeriklerinin Belirlenmesi
Üstbaş, Yelda; Taşan, Murat; Geçgel, Ümit (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilen ayçiçeği tohumları yağlarında bakır (Cu), demir (Fe), kadmiyum (Cd) ve kurşun (Pb) içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, bölgedeki üç ilden (Tekirdağ, Edirne ve ...