Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzocak, Murat
dc.date.accessioned2017-05-04T13:19:32Z
dc.date.available2017-05-04T13:19:32Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/719
dc.description.abstractGünümüz koşullarında tarımsal üretimin arttırılması, birim alandan daha fazla ürün elde edilmesine dayanmaktadır. Ancak tarımsal üretimin artırılmasının yanında elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve tüketime sunuluncaya kadar depolanması da çok önemlidir. Depolamada amaç ürünün özelliklerini ve tazeliğini korumaktır. Ancak ürün çeşidine göre uygun koşullar sağlanmadan yapılan depolamalar sonucunda, büyük kantitatif ve kalitatif kayıplar meydana gelmektedir. Bu kayıpların azaltılması ancak uygun depolama koşullarının sağlanması ve depo yönetimi ile mümkündür. Bu bağlamda son yıllarda ülkemizde yaygınlaşmakta olan lisanslı depoculuk sistemi büyük önem arz etmektedir. Lisanslı depoculuk uygulamaları ile hasat edilen ürünler optimum şartlar sağlanarak kalite kayıpları önlenmekte ve depolamanın kontrollü ve sistemli bir şekilde yapılması sağlanmaktadır.Bu çalışmada, Trakya bölgesinde içerisinde, Lüleburgaz ilçesinde bulunan Lidaş lisanslı depoculuk işletmesinde bulunan 12 adet siloda buğdayın lisanslı depoculuk şartlarında depolanmasının sonuçları üzerine araştırmalar yapılmıştır. Hasat edilen buğdayın kalite özellikleri depolama boyunca kayıt altına alınmış ve buğdayın depoya giriş ve çıkış zamanlarındaki kalite ölçümleri yapılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular ve literatür ışığında Trakya Bölgesi ve ülkemiz için depolamadaki kalite kayıplarının önlenmesi ve güvenli depolama için lisanslı depolamanın önemi ortaya konmuş ve ilerleyen dönemlerde bu tür depoların arttırılmasının gerekliliği belirtilmiştir.en_US
dc.description.abstractIncreasingagriculturalproductionin today'sconditions, is based onunitareatoobtainmoreproduct.However,properevaluation of theproductobtained inadditiontoincreasingagriculturalproductionandstoragearesubmittedtoconsumptionis veryimportant.Thepurpose ofstorageis toprotecttheproduct'sfeaturesandfreshness.However,withoutensuringproperconditionsas a result ofstoragemadebyproducttype, majorquantitativeandqualitativelossesoccur. Reducingtheselossesis onlypossiblebyensuringproperstorageconditionsandstoragemanagement. Licensedwarehousesystemwhich iswidespreadin ourcountryin recentyearsin thiscontextis of theutmostimportance. Licensedwarehouseapplicationsprovidingoptimum conditionswithqualityproductsharvestedandstoragelosses can bepreventedandcontrolledin a systematicwayto dothat isprovided.Inthisstudy,intheregion of Thrace, theresult of thelicensedstorageconditions ofwheatstored insilosinthe12Lidaşlicensedwarehousebusiness inLüleburgaz districtisbuiltonresearch.Harvestedwheatqualitycharacteristicswererecordedduringstorageandqualitymeasurements in thetimeof wheatwarehouseentryandexitis made.Preventqualityloss instoragefindingsof theresearchandliteratureforourThraceregionandcountryandhasdemonstratedtheimportance oflicensedstorageforsafestorageandincreasedthenecessityof suchstorein thecomingperiodsindicated.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectLisanslı Depoculuken_US
dc.subjectdepolama yapılarıen_US
dc.subjectbuğdayen_US
dc.subjectdepolama koşullarıen_US
dc.subjectLicensedWarehouseen_US
dc.subjectstoragestructuresen_US
dc.subjectwheaten_US
dc.subjectstorageconditionsen_US
dc.titleTrakya bölgesinde lisanslı depoculuk ve uygulamalarıen_US
dc.title.alternativeLicensed warehouse and applications in thrace regionen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster