Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaraca, Ümit
dc.date.accessioned2017-05-04T12:34:53Z
dc.date.available2017-05-04T12:34:53Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/716
dc.description.abstractAraştırma, farklı genotiplere sahip kuzuların kesim ve karkas özelliklerinin araştırılması amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada elde edilen veriler, tamamen şansa bağlı olarak seçilen 18 baş Kıvırcık, 16 baş Merinos ve 16 baş Merinos x Kıvırcık melezi dişi-erkek kuzudan elde edilmiştir. Kuzular kesim canlı ağırlıklarının tespit edilmesinden sonra kesilmişlerdir. Kıvırcık, Merinos ve Merinos x Kıvırcık melez, erkek kuzularda sırasıyla; kesim ağırlığı 44.91, 44.99 ve 45.40kg; karkas randımanı %49.23, 50.91 ve 52.04; soğutma yitimi %1.21, 1.15 ve 3.59; but ağırlıkları 3.23, 3.42 ve 3.50kg; MLD alanı 13.65, 13.00 ve 19.94cm2; iç yağ oranları %1.27, 1.26 ve 1.24 olarak tespit edilmiştir. Dişi kuzularda sırasıyla; kesim ağırlığı, 41.81, 40.88 ve 36.55kg; karkas randımanı; %52.74, 55.10 ve 52.83; soğutma yitimi;%1.31, 1.61 ve 2.35; but ağırlıkları 2.77, 3.12 ve 2.89kg; MLD alanı14.62, 13.80 ve 11.91cm2; iç yağ oranları%2.47, 2.20 ve 1.82 olarak saptanmıştır. Melez genotiplerde elde edilen karkas randımanı yüksek olurken, soğutma yitimide yüksek olarak gerçekleşmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to investgate slaughter and carcass characteristics of lambs of differents genotypes. The results observed from random selected 18 heads of Kivircik, 16 heads of Merinos and 16 heads of Merinos x Kivircik crossbreed male lambs in this study. Kivircik, Merino and Kivircik x Merino crossbreed male lambs slaughter after determination of live weight. The means 44.91, 44.99 and 45.40kg; 49.23, 50.91 and 52.04%; 1.21, 1.15 and 3.59% for slaughter liwe weight, carcass dressing percantage and cooling loss. Leg weight, MLD areas and omental fat percantage determination 3.22, 3.42 and 3.50kg; 13.65, 13.00 and 13.94cm2; 1.27, 1.26 and 1.24% respectively. Female lambs slaughter after determination of live weight the means 41.81, 40.88 and 36.55kg; 52.74, 55.10 and 52.83%; 1.31, 1.61 and 2.35% for slaughter liwe weight, carcass dressing percantage and cooling loss. Leg weight, MLD areas and omental fat percantage determination 2.77, 3.12 and 2.89kg; 14.62, 13.80 and 11.91cm2; 2.47, 2.20 ve 1.82% respectively. Crossbred genotypes obtained in high carcass yield while high cooling loss.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKıvırcıken_US
dc.subjectMerinosen_US
dc.subjectMelezen_US
dc.subjectKarkasen_US
dc.subjectKesimen_US
dc.subjectKivirciken_US
dc.subjectMerinoen_US
dc.subjectCrossbreeden_US
dc.subjectCarcassen_US
dc.subjectSlaughteren_US
dc.titleFarklı genotiplere ait kuzuların kesim ve karkas özelliklerien_US
dc.title.alternativeSlaughter and carcass characteristics of different lamb genotypesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster