Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇelebi, Arzu
dc.date.accessioned2017-05-04T10:54:33Z
dc.date.available2017-05-04T10:54:33Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/698
dc.description.abstractBu çalışma laktik asit bakteri inokulantları ve/veya enzimlerin, yonca silajlarının fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve in vitro organik madde sindirilebilirliği özellikleri üzerindeki etkilerinin saptanması amacı ile düzenlenmiştir. Araştırmada kullanılan yonca hasılları çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme ortası ve çiçeklenme sonu dönemlerinde hasat edilmiştir. Laktik asit bakteri inokulantı olarak Inoculant-1188 (Pioneer®, USA) ve Enzim (Global Nutritech, TR) kullanılmıştır. İnokulantlar silajlara 6.00 log10 koloni form ünite/g düzeyinde katılmışlardır. Yonca hasılları yalnızca gaz çıkışına olanak tanıyan 1,0 litrelik özel kavanozlara silolanmıştır. Kavanozlar laboratuvar koşullarında 25±2°C'de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 45. günde her bir gruptan 4 adet kavanoz açılarak silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca bu silajların, in vitro organik madde sindirilebilirliği saptanmıştır. Sonuç olarak LAB inokulantı ve enzimler, yonca silajlarının fermantasyon özelliklerini artırmış, hücre duvarı bileşenlerini azaltmışlardır. Ancak aerobik stabilitelerini ve in vitro organik madde sindirilebilirliğini etkilememişlerdir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of lactic acid bacteria (LAB) inoculants and/or enzymes on the fermentation, aerobic stability and in vitro organic matter digestability characteristics of alfalfa silages. Alfalfa was harvested at early bloom, middle bloom and late bloom stage. Inoculant-1188 (Pioneer®, USA), and enzyme (Global Nutritech, TR) were used as lactic acid bacteria, enzyme and lactic acid bacteria+enzyme mixture inoculants. Inoculants were applied to silages at 6.00 log10 cfu/g levels. After treatment, the chopped alfalfa was ensiled in 1.0 liter special anaerobic jars, equipped with a lid enabling gas release only. The jars were stored at 25±2°C under laboratory conditions. Four jars from each group were sampled for chemical and microbiological analysis 45th day after ensiling. At the end of the ensiling period all silages were subjected to an aerobic stability test for 5 days. In addition, in vitro organic matter digestibility of these silages was determined. LAB and/or enzymes increased characteristics of fermentation, decreased cell wall content and not effect aerobic stability and in vitro organic matter digestibility of alfalfa silages.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectyoncaen_US
dc.subjectLaktik asit bakteri inokulantlarıen_US
dc.subjectEnzimen_US
dc.subjectFermantasyonen_US
dc.subjectAerobik stabiliteen_US
dc.subjectHücre duvarı kapsamıen_US
dc.subjectin vitro organik madde sindirilebilirliğien_US
dc.subjectAlfalfaen_US
dc.subjectLactic acid bacterial inoculantsen_US
dc.subjectEnzymeen_US
dc.subjectFermentationen_US
dc.subjectAerobic stabilityen_US
dc.subjectCell wall contenten_US
dc.subjectin vitro organicmatter digestabilityen_US
dc.titleMikrobiyal inokulantlar ve hücre duvarını parçalayıcı enzimlerinin yonca silajında fermantasyon özellikleri ve aerobik stabilite üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of bacterial inoculants and enzymes on the fermentation characteristics and aerobic stability of alfalfa silagesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster