Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkgül, Bayram
dc.date.accessioned2017-05-03T13:24:07Z
dc.date.available2017-05-03T13:24:07Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/661
dc.description.abstractBu çalışma laktik asit bakteri ve enzim inokulantların, mısır silajlarının fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve in vitro organik madde sindirilebilirliği özellikleri üzerindeki etkilerinin saptanması amacı ile düzenlenmiştir. Laktik asit bakteri+enzim inokulantı olarak Sil-All (Allteck, UK) ve Microbios (Cuprem®, USA) kullanılmıştır. İnokulantlar silajlara 6.00 log10 koloni form ünite/g düzeyinde katılmışlardır. Mısır, süt olum döneminde hasat edilmiş ve yalnızca gaz çıkışına olanak tanıyan, 1,0 litrelik özel kavanozlara silolanmıştır. Kavanozlar laboratuvar koşullarında 25±2°C'de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 2, 4, 8 ve 45. günlerde her gruptan 3' er kavanoz açılarak silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca bu silajların, in vitro organik madde sindirilebilirliği saptanmıştır. Sonuç olarak her iki inokulant da, mısır silajlarının fermantasyon özelliklerini artırmış ancak aerobik stabilitelerini düşürmüştür. Laktik asit bakteri+enzim karışımı inokulantlar, silajların nötr ve asit deterjanda çözünmeyen lif kapsamını düşürürken, in vitro organik madde sindirilebilirliğini artırmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of lactic acid bacteria (LAB) and enzyme inoculants on the fermentation, aerobic stability and in vitro organic matter digestability characteristics of maize silages. Sil-All (Alltech, UK) and Microbios (Cuprem®, USA) were used as lactic acid bacteria+enzyme mixture inoculants. Inoculants were applied to silages at 6.00 log10 cfu/g levels. Maize was harvested milk stage of maturity and ensiled in 1.0-l special anaerobic jars, equipped with a lid enabling gas release only. The jars were stored at 25±2°C under laboratory conditions. Three jars from each group were sampled for chemical and microbiological analysis 2, 4, 8 and 45 days after ensiling. At the end of the ensiling period all silages were subjected to an aerobic stability test for 5 days. In addition, in vitro organic matter digestability of these silages were determined. Both inoculants increased characteristics of fermentation but impaired aerobic stability of triticale silages. Both inoculants decreased neutral and acid detergent fiber content and increased in vitro organic matter digestability of silages.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMısıren_US
dc.subjectLaktik asit bakteri inokulantlarıen_US
dc.subjectEnzimen_US
dc.subjectFermantasyonen_US
dc.subjectAerobik stabiliteen_US
dc.subjectHücre duvarı kapsamıen_US
dc.subjectin vitro organik madde sindirilebilirliğien_US
dc.subjectMaizeen_US
dc.subjectLactic acid bacterial inoculantsen_US
dc.subjectEnzymeen_US
dc.subjectFermentationen_US
dc.subjectAerobic stabilityen_US
dc.subjectCell wall contenten_US
dc.subjectin vitro organic matter digestabilityen_US
dc.titleLaktik asit bakterileri ve enzim karışımı inokulantların düşük kuru maddeli mısır silajlarında fermantasyon özellikleri ve yem değeri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of lactic acid bacterial and enzyme inoculants on the fermentation, aerobic stability and feed value of low dry matter maize silagesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster