Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) 7x7 yarım diallel melez f2 döllerinde bazı tarımsal ve kalite özellikleri için heterosis ve kombinasyon yeteneklerinin tahmin edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışma, farklı orijinli yedi buğday (Triticum aestivum L.) genotipinin resiproksuz yarım diallel melez F2 döllerinde bazı agronomik ve kalite özellikleri bakımından kombinasyon yetenekleri ve heterosis değerlerinin ...
Bazı ekmeklik buğday (triticum aestivum l. ) genotiplerinin su baskınlarına toleranslarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışma Sakarya’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arazilerinde kasa denemeleri (Kasa Denemesi-1, Kasa Denemesi-2) ve Tarla Denemesi şeklinde bazı ekmeklik buğday ...
Buğdayda düşük sıcaklığın fide gelişme dönemindeki morfolojik ve fizyolojik özellikler üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu arastırma, 2007 yetistirme yılında, Tarım ve Köyisleri Bakanlığı, Çayırova Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü Laboratuarı’nda, tesadüf parsellerinde bölünmüs parseller deneme desenine göre üç tekrarlamalı olarak ...
Buğday-ayçiçeği nöbetleşe ekiminde yer alacak bazı baklagil yem bitkilerinin, ana ürünlerin verim ve kalite unsurlarına etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalışmada, Trakya Bölgesi'nde yaygın olarak uygulanan Buğday-Ayçiçeği nöbetleşe ekimi yerine alternatif olacak ve Buğday hasadından sonra Ayçiçeği ekimine kadar tarlanın boş kaldığı 9 aylık süreyi değerlendirmek için ...