Ara
Toplam kayıt 71, listelenen: 1-10
BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN RESVERATROL ve BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNE ÜRÜN ÖNLEME ve DEPOLAMANIN ETKİSİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu araştırma kapsamında, biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antioksidan/antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarları açısından, ülkemizde yetiştiriciliği yapılan şıralık-şaraplık veya sofralık ...
OTOANTİKOR PROTEİN KİNAZ -2 (PAK-2)’NİN ANALİZİ İÇİN TEK KULLANIMLIK BİYOAGILAMA SİSTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE GERÇEK ÖRNEKLERE UYGULANMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu tez çalışmasında, meme kanseri, baş-boyun kanseri, akciğer kanseri ve mide kanseri gibi birçok kanser hastalığında rastlanan PAK-2 (p21-Activated Kinase 2) kanser antijeni kullanılarak hassas, seçici ve tek kullanımlık ...
RACK-1 ANALİZİ İÇİN İMMUNOSENSÖR GELİŞTİRİLMESİ VE KARAKTERİZASYONU
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu tez çalışmasında meme kanserinin önemli bir biyomarkerı olan ve RACK-1 geninin aşırı ekspresyonu sonucu oluşan RACK-1 konsantrasyonunu belirleyen yeni bir immunosensör geliştirildi. Bunun için tek kullanımlık İndiyum ...
Siklasilin molekülünün hidroksil radikali ile parçalama reaksiyonları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Günümüzde en yaygın olarak kullanılan ilaçlar arasında olan antibiyotikler bakteri enfeksiyonlarıyla mücadelede kullanılan güçlü ilaçlardır. Antibiyotikler doğru kullanıldığında hayat kurtarıcı olabililer. Ancak yanlış ya ...
ÇALIŞANLARIN İÇ VE DIŞ MOTİVASYON TEKNİKLERİNE BAKIŞ AÇILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ; YEREL YÖNETİM ÖRNEĞİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Motivasyon insan ilişkilerine yön veren en önemli olgulardan biridir. Hangi türde olursa olsun bütün işletmelerin kurum ve kuruluşların ortak hedefi insanların çabalarını amacı gerçekleştirmeye doğru yoğunlaştırmaktır. İş ...
TÜRKİYE’DE TOPLU YEMEK SEKTÖRÜ FiRMALARIN PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE TÜKETİCİ EĞİLİMLERİ; TEKİRDAĞ İLİ ÖRNEĞİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Toplu yemek üretimi alanında çalışan kurumlar, doğrudan insan sağlığına etkisi olan bir hizmetin sunucuları olarak önemli görev ve sorumluluklar üstlenirler. Ayrıca Türkiye’de ve dünyada hızla büyüyen ve geniş bir kitleye ...
TARGEL PROJESİNİN KIRSAL KALKINMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: İSTANBUL İLİ ÇATALCA İLÇESİ ÖRNEĞİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışma, TAR_GEL projesinin amaçlarını, üreticilerin TAR-GEL projesi hakkındaki görüş ve düşüncelerini ortaya koyabilmek ve kırsal kalkınma açısından etkinliğinin arttırılması amacıyla görüş ve önerilerde bulunmak ...
DÖNER TABLALI ELEKTROHİDROLİK YÜRÜTEÇ TASARIMI VE PROTOTİP İMALATI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Günümüzde gelişen sanayi ile birlikte kaldırma ve taşıma makinalarına olan ihtiyaç oldukça artmıştır. Artan talebi karşılamak için üreticilerin, geleneksel yöntemlere ek olarak yeni üretim ve kontrol mekanizmaları kullanmaları ...
KENDİNDEN KANATLI (FİNLİ) VE TÜRBÜLATÖRLÜ TURBO FİN BORU SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Yapılan bu çalışmada kısa kanatlı bir boru ile farklı kanat yapılarına sahip içten ve dıştan kanatlı boruların farklı Reynolds değerlerinde sıcaklık farkına, basınç düşümüne, ısı geçişine etkileri karşılaştırılmaktadır. ...
TEKİRDAĞ’DA KESİLEN SIĞIRLARA AİT KARKASLARIN EUROP SINIFLANDIRMA SİSTEMİNDE TANIMLANMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada Tekirdağ’da kesilen Siyah Alaca sığırların karkasları EUROP sınıflandırma sistemine göre tanımlanmıştır. Araştırmanın hayvan materyalini 100 erkek ve 100 dişi olmak üzere toplamda 200 adet sığır karkası ...