Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
SAKARYA ŞARTLARINDA FARKLI EKİM SIKLIKLARINDA BAZI BUĞDAY ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE KALİTE DEĞİŞİMLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışma 2010-2011 yetiştirme döneminde Sakarya koşullarında yürütülmüştür. Denemede, Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu tarafından ıslah edilmiş olan Tahirova-2000, Pamukova-97, Hanlı ve Beşköprü ekmeklik buğday çeşitleri ...
Tekirdağ ilinde ekmeklik buğday kalite alanlarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Araştırma Tekirdağ ili ekolojik koşulları altında 2014 ve 2015 yıllarında, Hayrabolu, Malkara, Süleymanpaşa, Şarköy, Saray, Ergene, Marmaraereğlisi, Çorlu, Muratlı, Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere on bir farklı ilçede ...
FARKLI FESLEĞEN (Ocimum basilicum L.) HATLARININ TRAKYA KOŞULLARINDA VERİM ve KALİTE ile İLGİLİ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışma, farklı fesleğen (Ocimum basilicum L.) hatlarının Trakya koşullarında verim ve kalite ile ilgili bazı özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2015 yılında Silivri Gümüşyaka’ da yapılmıştır. Araştırma, tesadüf ...
Buğdayda (Triticum aestivum L. em Thell.) endosprem ve tane iriliğinin çimlenme ve fide özellikleri ile verim ve kalite unsurlarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Bu araştırma; kuraklığa dayanıklılıkları farklı 3 ekmeklik buğday çeşidi (dayanıklı KateA-1, hassas Sultan-95, orta dayanıklı Golia) ile tarla ve laboratuar denemeleri olarak yürütülmüştür. Araştırmada ele alınan çeşitlerin ...