Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
TEKİRDAĞ İLİNDE BALIK TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Dünyada kırmızı et tüketiminden beyaz ete ve özellikle balığa doğru hızla artan bir eğilim bulunmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelerde, balık tüketimini teşvik edici tanıtım ve bilgilendirme yapılarak, her yaştaki tüketicinin ...
İŞLENMEYEN KÜÇÜK PARÇALI ARAZİLERİN ÜRETİME KAZANDIRILMASINDA ÜRETİCİLERİN ÖRGÜTLENME YAKLAŞIMLARI VE ÖRGÜTLENME MODEL ÖNERİSİ: ERZİNCAN İLİ ÖRNEĞİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu araştırma, tarım topraklarının yaklaşık 1/3’ü ekilmeyen Erzincan ilinin 9 merkez köyünü ve buradaki üreticileri kapsamaktadır. Herhangi bir şekilde atıl vaziyette bulanan veya küçük parçalı olan arazilerin, köy bazında ...
Yerel halkın bakış açısıyla kırsal kalkınmada tarım turizmi:Tekirdağ ili örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Kırsal kalkınma, kırsal kesimde yaşayan ve geçiminin büyük bir kısmını tarımdan sağlayan bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar bütünüdür. Kırsal kalkınma çalışmaları yapısal faktörleri ...
TRAKYA BÖLGESİNDE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN ETKİNLİK ANALİZİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu araştırma, Trakya Bölgesinde faaliyet gösteren büyükbaş hayvancılık işletmelerinin etkinliklerinin belirlenmesi amacıyla, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerine bağlı TÜRK-VET (Veteriner Bilgi Sistemi) kayıtlarında beş ...
Pirinç üretim - tüketim zincirinde pazarlama kanallarının yapısı ve pirinç pazarlama marjları: Edirne ili örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Dünyada yaşayan insanların yarıdan fazlasının ana besini olan pirinç Ülkemizde de beslenme açısından önemli bir yere sahiptir. Çalışmada pirincin soframıza gelinceye kadar hangi üretim, işleme ve pazarlama kanallarından ...
Kırsal kalkınma politikalarının AB politikaları çerçevesinde incelenmesi: Denizli ili örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada AB’nin kuruluşundan itibaren izlediği kırsal kalkınma politikaları ile üye ülkelere yönelik yapılan mali yardımlar incelenmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye de Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren uygulanan kırsal ...
Trakya bölgesinde kırsal kooperatiflerin katılımı ile ekoturizmi geliştirme olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Ekoturizm, doğal alanlara yapılan, çevreyi koruma ve yerel halkın refahını devamlı kılma sorumluluğu taşıyan tatil/seyahattir. Tanımdan da anlaşılacağı gibi yerel halkın refahını, yani bir anlamda ekonomik anlamda kalkınmasını ...