Ara
Toplam kayıt 19, listelenen: 1-10
BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN RESVERATROL ve BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNE ÜRÜN ÖNLEME ve DEPOLAMANIN ETKİSİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu araştırma kapsamında, biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antioksidan/antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarları açısından, ülkemizde yetiştiriciliği yapılan şıralık-şaraplık veya sofralık ...
SÜTTE VE ETTE SÜLFONAMİD BİLEŞİKLERİNİN LC-IDMS YÖNTEMİYLE TAYİNİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Sülfonamitler, benzene bağlı amin ve sülfon gruplarını bulunduran antibiyotikler olup, oldukça geniş etkiye sahip olmaları ve ucuzluğu nedeniyle tıpta ve veterinerlikte oldukça yaygın kullanılmaktadır. Sülfonamidler ...
BEBEKLERDEN İZOLE EDİLEN Lactobacillus spp.’nin FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)
Yaşamın ilk yılında bağırsak sisteminin dengeli kolonizasyonu bağışıklığın bebeklik döneminde kazanılması yönüyle önem arzetmektedir. Laktobasiller, konakçıları için yararlı ve günümüzde potansiyel probiyotik bakteriler ...
SOĞUK PRES YAĞLAR KULLANILARAK ÜRETİLEN SALATA SOSLARININ KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada soğuk pres tekniği ile üretilen yağlar kullanılarak elde edilen salata soslarının bazı kalite özellikleri araştırılmıştır. Bu çalışmanın ilk aşamasında Yanıt yüzey yöntemi (YYY) kullanılarak ticari örneklerin ...
TRAKYA YÖRESİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI ELMA ÇEŞİTLERİNİN ÇEKİRDEKLERİNDEN ELDE EDİLEN YAĞLARIN VE FENOLİK EKSTRAKTLARININ ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu araştırmada Trakya yöresinde yetiştirilen ticari öneme sahip 5 farklı elma çeşidinin çekirdeklerinden elde edilen yağların ve yağı alınmış posanın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesi incelenmiştir. Öncelikle elmaların ...
Tekirdağ'da satışa sunulan ıhlamur (Tilia spp.) ve kuşburnu (Rosa canina) örneklerinin aflatoksinler açısından incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada, Tekirdağ'daki market, aktar ve semt pazarlarında satışa sunulan 15 adet ıhlamur ve 15 adet kuşburnu örneğinde aflatoksin B1 (AFB1), aflatoksin B2 (AFB2), aflatoksin G1 (AFG1) ve aflatoksin G2 (AFG2) varlığı ...
MUĞLA iLi ÇAM BALLARININ BAZI KALiTE ÖZELLiKLERiNiN BELiRLENMESi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada, Muğla İlinde bulunan Pinus brutia Tenore üzerinde yaşayan Marchalina hellenica salgısından üretilen çam balı örneklerinin kalite özelliklerinin (fiziksel, kimyasal ve antioksidan özellikleri) belirlenmesi ...
CEVAP YÜZEYİ YÖNTEMİ KULLANILARAK STEVİA ÖZÜ İÇEREN DÜŞÜK KALORİLİ BÖĞÜRTLEN REÇELİ FORMÜLASYONUNUN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada stevia özü kullanılarak düşük kalorili böğürtlen reçeli üretimi amaçlanmıştır. Denemeler cevap yüzey yöntemine (RSM) göre dizayn edilmiş, pektin (% 0,5-1), şeker (% 15-50) ve stevia (% 0,02-0,06) miktarları ...
İSTANBUL’DA TÜKETİME SUNULAN YAŞ PASTALARIN BAZI PATOJEN BAKTERİLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ VE MEVSİMLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada, Mayıs 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul’da üretilip tüketime sunulan yaş pasta ürünlerinin Salmonella spp., Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Escherichia coli patojen bakterileri ...
Ekşi hamura kefir ilavesi ile mikroflorası zenginleştirilmiş hamurlardan yapılan ekmeklerin karakteristik özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu araştırmada, fermente süt ürünlerinden biri olan kefirin ekmek kalitesine etkisi incelenmiştir. Ekşi maya ve yaş maya ile birlikte %30-40 oranında kefir kullanılarak birlikte yoğurulan hamurlardan fermantasyon sonrası ...