Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
TRAKYA YÖRESİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI ELMA ÇEŞİTLERİNİN ÇEKİRDEKLERİNDEN ELDE EDİLEN YAĞLARIN VE FENOLİK EKSTRAKTLARININ ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu araştırmada Trakya yöresinde yetiştirilen ticari öneme sahip 5 farklı elma çeşidinin çekirdeklerinden elde edilen yağların ve yağı alınmış posanın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesi incelenmiştir. Öncelikle elmaların ...
BALIKESİR YÖRESİNDE DOĞAL OLARAK YETİŞEN BİBERİYE VE FESLEĞEN BİTKİLERİNE AİT UÇUCU YAĞLARIN ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKOTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu tez çalışmasında Balıkesir yöresinde doğal olarak yetişen Biberiye (Rosmarinus officinalis L) ve Fesleğen (Ocimum basilicum L.) bitkilerinin antioksidan ve antimikotik özellikleri incelenmiştir.Bitkilerden hidrodistilasyon ...