Ara
Toplam kayıt 12, listelenen: 1-10
Arpa ve buğday çeşitlerinin besin madde ve fiziksel özelliklerinin yem mikroskopisi ve laboratuar analizleri ile belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Yapılan bu tez çalışması; yemlik olarak kullanılabilen buğday ve arpa çeşitlerinin, besin madde ve fiziksel özelliklerinin, yem mikroskopisi ve laboratuar analizleri ile ortaya konabilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma ...
Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) 7x7 yarım diallel melez f2 döllerinde bazı tarımsal ve kalite özellikleri için heterosis ve kombinasyon yeteneklerinin tahmin edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışma, farklı orijinli yedi buğday (Triticum aestivum L.) genotipinin resiproksuz yarım diallel melez F2 döllerinde bazı agronomik ve kalite özellikleri bakımından kombinasyon yetenekleri ve heterosis değerlerinin ...
Tekirdağ ili Muratlı ilçesinde yetiştirilen buğday (Triticum aestivum L.) bitkisinin beslenme durumunun bitki analizleriyle belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışma Tekirdağ ili Muratlı ilçesinde yetiştirilen buğday (Triticum aestivum L.) bitkisinin beslenme durumunun bitki analizleriyle belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla Tekirdağ ili Muratlı ilçesinden 20 farklı ...
Fusarium culmorum ile enfekteli buğday tohumlarında fungisitilerin patojen üzerine etkisinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada, Fusarium culmorum’un tarla koşullarında fungisitlere maruziyeti sonucu triticonazole+pyraclostrobin, prothioconazole+tebuconazole etkili maddeli fungisitlere duyarlılığı ve F. culmorum ile enfekteli F-85 ...
İstanbul ili buğday ekim alanlarında görülen önemli yabancı ot türleri, yoğunlukları ve rastlanma sıklıklarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışma İstanbul İli buğday ekim alanlarındaki yabancı ot türlerini, yoğunluklarını ve rastlanma sıklıklarını belirlemek için, 2016 yılı Nisan ve Mayıs aylarında yürütülmüştür. Bu amaçla İstanbul İli Arnavutköy, Silivri, ...
Tekirdağ ili buğday ekim alanlarında ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinde görülen tahıl virüs hastalıklarının buğday kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Tekirdağ ?linin Merkez Karaevli ve ?necik Köyleri ile Yarapsan Çiftliğinde kurulan tarla denemelerinde 8 farklı kıslık ekmeklik buğday çesitlerinde tahıl virüs hastalıklarının kalite üzerine etkilerinin saptandığı bu ...
Bazı ekmeklik buğday (triticum aestivum l. ) genotiplerinin su baskınlarına toleranslarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışma Sakarya’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arazilerinde kasa denemeleri (Kasa Denemesi-1, Kasa Denemesi-2) ve Tarla Denemesi şeklinde bazı ekmeklik buğday ...
EDİRNE İLİ BUĞDAY EKİLİŞLERİNDE BULUNAN HETEROPTERA TÜRLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Edirne ilinde buğday tarlalarında görülen Heteroptera alttakımına bağlı türleri saptamak amacıyla bir çaışma yürütülmüştür. Örnekler 2014-2015 yıllarında Nisan-Haziran aylarında Merkez, Havsa, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinden ...
Buğday işleme fabrikasındaki işlem akışı ve enerji sarfiyatı
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu araştırma 2011-2012 yılları arasında Edirne/Havsa ilçesi sınırları içinde Has Köy de bulunan bir Buğday işleme fabrikasında gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı; buğday işleme fabrikasında işlem akışını etkileyen ...
Edirne ili buğday ekim alanlarında görünen önemli yabancı ot türleri, yoğunlukları ve rastlanma sıklıklarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışma Edirne ili buğday ekim alanlarındaki yabancı ot türlerini, yoğunluklarını ve rastlanma sıklıklarını belirlemek amacıyla, 2014 yılı nisan ve mayıs aylarında yürütülmüştür. Bu amaçla Edirne (Merkez), Enez, Havsa, ...