Ara
Toplam kayıt 119, listelenen: 1-10
Ruşeym ile zenginleştirilmiş sakızın fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada sakız içerisine belli oranda ruşeym ilave edilerek ruşeymin bazı besleyici özelliklerinden faydalanılması hedeflenmiştir.Sakıza %1, %3, %5 ve %10 oranlarındayağı alınmış ruşeym ilave edilmiştir. Duyusal ve ...
Farklı proses tekniklerinin eritme peyniri yapımında ürün kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu araştırmada eritme peyniri üretiminde kullanılan 2 farklı proses tekniği arasındaki farklar ve son ürün kalitesi ve stabilitesi üzerine olan etkileri incelenmiştir. Türkiye’de ilk kez uygulanan UHT sistemi ile eritme ...
Buzağı beslemesinde keşif yem ile birlikte mısır ve çiğit kullanımının etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada 63 gün boyunca kesif yem ve kesif yem yanında kullanılan mısır ve çiğit hammaddelerinin beslemede buzağıya sağladığı büyütme ve gelişim performansı ve birim maliyeti üzerine etkileri araştırılmıştır. 2017 yılı ...
Tekirdağ yöresindeki büyükbaş hayvancılık işletmelerinde coğrafi bilgi sistemleri kullanılarak mekansal planlamanın değerlendirilmesi ve geliştirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu araştırmada Tekirdağ bölgesinde, büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulmasına uygun alanların analizi ve mevcut işletmelere ait coğrafi destekli veri tabanının oluşturulması amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında yer ...
Dokuma kumaş hatlarının belirlenmesi ve nedenlerinin giderilmesi için bir uzman sistem uygulaması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Tekstil endüstrisi kumaş üretim süreçlerinde ortaya çıkan çeşitli varyasyonlar ya da hatalar nedeniyle kumaş üzerinde istenmeyen kusurlar ya da uygunsuzluklar oluşur. Bu duruma neden olan hataların sebeplerinin belirlenmesi; ...
Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin etkililiği üzerine bir araştırma: Antalya örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Tarım sektöründe yaşanan değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin önemi büyüktür. Bu kapsamda ele alınan tez çalışmasında Antalya ilinde 2009 yılından itibaren uygulanmaya ...
Culex pipiens (diptera: culicidae) türü sivrisineklerin larvalarında tür içi kalabalık etkisinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada, deneme alanında doğal olarak da yaygın görülen, birimimize ait Culex pipiens pipiens kolonisine ait sivrisinekler kullanılmıştır. Koloni bakımı, üniversitemiz yerleşkesi dahilinde yer alan sera ve tarımsal ...
İstanbul İli Ortaöğretim öğrencilerinin bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışma, İstanbul ili çeşitli ilçelerinde okuyan Ortaöğretim öğrencilerinin bilinçli gıda tüketimi için bilgi edinme yolları irdelenmeye çalışılmış olup, edinilen bilgilerin tüketim alışkanlığına etkisini belirlenmek ...
Prunus spinosa l. (rosaceae)’ da bazı çimlenme karakterlerinin araştırılması ve keçilerin çimlenmedeki olası rolünün belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Prunus spinosa L. (çakal eriği) dâhil, bazı Prunus türlerinin sert endokarplı meyveleri vardır. Gerek bu sert endokarptan, gerekse tohum örtüsünden kaynaklanan ekzojen dormansi ve embriyodan kaynaklanan endojen dormansi ...
Endüstriyel ve doğal sakızlar ile ilgili tüketici davranışlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Sakız; sakız mayası, aroma ve katkı maddeleri ile birlikte tekniğine uygun olarak farklı şekillerde şekerli, şekersiz ve tatlandırıcılı olarak hazırlanabilen; istendiğinde mineral ve vitamin ilavesiyle zenginleştirilebilen ...