Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Türkiye'de süt sektöründe gıda güvencesinin temel paydaşlar açısından tüm boyutları ile değerlendirilmesi: TR22 Güney Marmara Bölgesi Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Gıda güvencesi, kısaca yeterli ve dengeli miktarda kaliteli gıdaya herkesin, her zaman ulaşabilme hakkı anlamına gelmektedir. Gıda güvencesi, giderek artan yetersiz ve dengesiz beslenme sorunu nedeni ile gün geçtikçe ...
Türkiye bal arılarının mtDNA ve bazı morfolojik özellikleri bakımından karşılaştırılmasına yönelik bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
Bu çalısmada A. m. anatoliaca, A. m. meda, A. m. caucasica ve A. m. carnica ırklarını temsil eden 55 farklı yerlesimden bal arısı örnekleri 12 morfolojik karaktere göre morfometrik yöntem ve mtDNA’nın iki gen bölgesi ...
Genetiği değiştirilmiş ürünlere karşı üreticilerin farkındalıkları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Dünyada ve ülkemizde sosyal medya ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çeken genetiği değiştirilmiş ürünler gündemde yer almaya devam etmektedir. Tekirdağ İli'nde, bu güne kadar genetiği değiştirilmiş ürünler konusunda ...
Trakya bölgesinde buğday, ayçiçeği ve çeltiğin üretim ve pazarlama sorunlarının analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalı?mada Trakya bölgesinde yeti?tirilen ve tüketilen önemli tarımsal ürünlerden olup ülke tarımı içerisinde ya?amsal ve ekonomik öneme sahip olan buğday, ayçiçeği ve çeltiğin bölge ve ülkedeki üretimi ile dı? ticareti ...