Ara
Toplam kayıt 12, listelenen: 1-10
Eritme peynirinde farklı baharat ilavesinin escherichia coli ve staphylococcus aureus üzeirne inhibasyon etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada, bazı baharatların eritme peyniri içerisinde seçilmiş bazı patojen bakteriler üzerine inhibasyon etkisi araştırılmıştır. Eritme peyniri içerisine ağırlıkça %1? lik ve %3? lük kekik, nane, anason, dereotu ve ...
Edirne'de tüketime sunulan çiğ tavuk etlerinin mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada, Şubat 2011 - Ocak 2012 tarihleri arasında Edirne ili ve ilçelerinde bulunan çeşitli kanatlı eti satış yeri ve marketler ile kanatlı eti parçalama tesislerinden temin edilen bütün piliç, kanat, baget, but ...
Lezzet arttırıcı maddeler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Lezzet arttırıcı maddeler, gıdaların tüketimini arttırmak ve gıdaları daha çekici hale getirmek için kullanımı yaygın hale gelmiş önemli katkı maddelerindendir. Kullanılmaya başlanması 20. yüzyılın başlarına dayanmakta ...
Tomas peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada Elazığ yöresinde mahalii olarak üretilen ve yöre pazarlarında satışa sunulan bir süt ürünü olan Tomas peynirlerinin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Tesadüfi olarak seçilen ...
Çeşitli sebze püreleri kullanılarak renkli kuskus üretimi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Geleneksel gıdalar, üretiminde spesifik ingredientlerin ve üretim yöntemlerinin kullanıldığı reçetesi uzun bir geçmişe sahip olan gıdalardır. Geleneksel gıdalarımıza sahip çıkıp onları topluma kazandırabilmek için son ...
Kanatlı eti (hindi eti ve tavuk eti) ve kırmızı et karışımı ile elde edilen köftelerin kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada kanatlı eti ( hindi eti ve tavuk eti) ve kırmızı et karışımı ile hazırlanmış farklı köfte formülasyonlarının, köftenin kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiş ve sonuçlar tartışılmıştır. Araştırmada 7 ...
Kırklareli izole bölgesinde yaşayan Trakya Arısı (Apis mellifera carnica) kolonilerinden elde edilen balların kalite özelliklerinin belirlenmesi.
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırklareli il sınırlarında 2010 yılında 30 km çapındaki bir alan izole bölge ilan edilerek, yaklaşık 10000 koloni Trakya Arısı (Apis mellifera carnica) koruma altına ...
Katil maya Lindnera saturnus'un bozucu mayalara etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bazı maya türleri, bulundukları ortama protein yapılı, hücre dışı olan ve katil toksin (killer toxin) adıyla bilinen toksin salgılarlar. Bazı belirli ve uygun koşullar altında bu toksinler, bazı duyarlı maya türlerine karşı ...
Işınlama işlemi uygulanmış ayçiçeği ve kolza (kanola) tohumlarının yağ kalitesi özelliklerinde meydana gelen bazı değişikliklerin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu araştırmada ışınlama işlemi uygulanmış orta oleik asit (Armada), yüksek oleik asit (Oleko) ve linoleik asit (Califa) içerikli ayçiçeği tohumları ile kanola (Elvis) tohumlarının yağ kalitesinde meydana gelen bazı ...
İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satılan bazı süt ürünlerinde stabilizatör maddelerin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada, İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satışa sunulan ulusal ve yerel firmalara ait süt ürünlerinden sade yoğurt ve ayranlarda, Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliğine göre kullanımına izin verilmeyen ...