Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
SOĞUK PRES YAĞLAR KULLANILARAK ÜRETİLEN SALATA SOSLARININ KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada soğuk pres tekniği ile üretilen yağlar kullanılarak elde edilen salata soslarının bazı kalite özellikleri araştırılmıştır. Bu çalışmanın ilk aşamasında Yanıt yüzey yöntemi (YYY) kullanılarak ticari örneklerin ...
KAPSAİSİN MOLEKÜLÜNÜN MOLEKÜLER MODELLEMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Kapsaisin trans-8-metil-N-vanil-6-nonamid olarak da adlandırılmaktadır ve oldukça kuvvetli ve kararlı, doğada sadece acı biberlerde kristal olarak olu?an bir alkaloid?dir. Solancea familyasından Capsicum annum ya da Capsicum ...