Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Trakya bölgesinde tarım ve gıda ürünleri dağıtım sisteminin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)
Bu çalışmada Trakya bölgesinde yetiştirilip, işlendikten sonra bölge ve ülkeye dağıtımı yapılan tarım ürünlerinin üretim ve ticareti aşamasında karşılaşılan sorunlar genel olarak incelenmiştir. Bu inceleme aşamasında ...
Tekirdağ ilinde üretilen yem hammaddelerinin ağır metal düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)
Bu arastırmada, hayvan beslemede büyük önemi olan yem hammaddelerindeki kirlilik düzeyinin hangi derecede oldugu ve il içinde nasıl degisim gösterdiginin saptanması, bu düzeylerin yasal tolerans sınırlarını asıp asmadıgının ...
Trifluralin ve fluorochloridone içerikli herbisitlerin iki farklı büyük toprak grubunda buğday ve ayçiçeği bitkilerinin çimlenme yüzdeleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
Bu deneme, Tekirdag il sınırları içinde yogunluk arz eden Alüviyal ve Kahverengi Orman topraklarında agılıklı olarak tarımı yapılan bugday (Flamura 85, Pehlivan) ve ayçiçegi (Sanay, Pioner 42-23) bitkilerin yetistirilmesi ...
Solma noktasının nem tayininde yeni bir yaklaşım: Difüzyon toprak nem ilişkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Bu çalışmanın amacı difüzyon-toprak nem ilişkisine bağlı olarak toprakların sürekli solma noktası (PWP) değerlerini matematiksel olarak açıklamak ve model ile simüle edilen PWP verilerini, biyolojik yöntemle (denemelerle ...
Trakya bölgesinde buğday, ayçiçeği ve çeltiğin üretim ve pazarlama sorunlarının analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalı?mada Trakya bölgesinde yeti?tirilen ve tüketilen önemli tarımsal ürünlerden olup ülke tarımı içerisinde ya?amsal ve ekonomik öneme sahip olan buğday, ayçiçeği ve çeltiğin bölge ve ülkedeki üretimi ile dı? ticareti ...