Ara
Toplam kayıt 15, listelenen: 1-10
Domates kurutmada farklı yöntemlerin karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu araştırmada domatese dört farklı kurutma yöntemi uygulanmıştır. Bu kurutma yöntemleri; güneşte kurutma, sıcak havalı kabin tipi kurutucuda kurutma, vakumlu kurutma ve dondurarak kurutmadır. Kurutma uygulamaları, hem ...
Sulama pompaj tesislerinde oluşan korozyon hasarlarının ve çeşitlerinin saptanması üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu araştırmanın amacı tarımsal sulamada kullanılan pompa çarklarında meydana gelen aşınma ve korozyonu belirlemektir. Yapılan araştırmalara ve tutulan istatistiklere göre makine elemanlarının ortalama %70'inin hurdaya ...
Kanolanın hasat mekanizasyonu ve hasat kayıplarının saptanması üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Son yıllarda Kırklareli ilinde kanola üretimi hızla artmaya başlamıştır. Mevcut durumda 28 000 da’lık alanda üretim yapılmaktadır. Kanola hasadı biçerdöverle yapılmasına rağmen yöre için yeni bir bitki olmasından dolayı ...
Farklı karıştırma uygulamalarının kompost üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Hayvansal atıklar, kompost yapımı ile faydalı bir ürün haline dönüştürülmektedir. Bu sayede gübre problem olmaktan çıkarak kar getiren hayvansal bir ürün haline gelmektedir. Kompost üretimi ve kullanımı, doğal sistemlerin ...
Bazı tıbbi bitkilerin sıcak havalı kurutucuda kurutulması ve kurutma sıcaklıklarının ürün kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada; Tekirdağ yöresinde yetişen ısırgan otu (Urtica dioica) yaprak ve sap örnekleri ile ve zeytin ağacı (Olea europaea) yapraklarının sıcak havalı kurutucuda belirli sıcaklıklarda (30, 40,50 ve 60 °C) ve doğal ...
Tarım ürünlerinde mekanik hasar uygulamalarının ürünlerin solunum ve kuru madde düzeyleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada seçilen tarımsal ürünlerin hasattan sonraki depolama ve raf ömrüne önemli etkisi olan CO2 üretim miktarları ve bu değere bağlı olarak solunum oranları ile kuru madde kaybı değerlerinin değişimi, ortam sıcaklığına ...
Farklı püskürtme ağız tiplerinin alevli mücadele tekniği ile yabancı ot kontrolüne etkisi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Kimyasal uygulamalara alternatif olarak düşünülen tarımsal mücadele tekniklerinden birisi alevli mücadeledir. Bu çalışmada alevli mücadelenin , domates (Lycopersicum esculentum) tarımında yaygın olarak karşılaşılan iki ...
Malkara bölgesinde uygulanan süt sağım ve soğutma mekanizasyon zincirleri üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada süt sağım ve soğutma mekanizasyonu bakımından Trakya Bölgesini temsil eden Tekirdağ-Malkara yöresinde uygulanan süt sağım ve soğutma mekanizasyon zincirleri incelenmeye çalışılmıştır. İncelenmek üzere iki ...
Bazı meyve ve sebzelerin yıkanması için prototip temizleme makinesinin geliştirilmesi üzerine araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Dünya nüfusundaki hızlı artış, beslenme ve gıda yetersizliği sorunlarını beraberinde getirmektedir. Bu sorunların çözümü için tarımsal üretim değerlerinin artırılmasının yanı sıra, tüketici sağlığına uygun üretim ve tüketim ...
Bağda alev ile yabancı ot mücadelesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü arazisinde, bulunan ve çift kollu pergola terbiye şekline göre tesis edilmiş Italia sofralık üzüm çeşidi bağında, sıra üzerindeki yabancı otlar tespit edilerek, alternatif ...