Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Türkiye bal arılarının mtDNA ve bazı morfolojik özellikleri bakımından karşılaştırılmasına yönelik bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
Bu çalısmada A. m. anatoliaca, A. m. meda, A. m. caucasica ve A. m. carnica ırklarını temsil eden 55 farklı yerlesimden bal arısı örnekleri 12 morfolojik karaktere göre morfometrik yöntem ve mtDNA’nın iki gen bölgesi ...
Rhode Island Red II kahverengi yumurtacı hattın 43 haftalık performans değerlerinin tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
In this thesis, the 43-week performance analysis of Rhode Island Red-II brown egg line which is grown in Ankara Poultry Research Institute was performed. The egg weight, yield and age of the hens were emphasized in the ...
Palm yağının etlik piliç yemlerinde kullanımının performans ve karkas parametrelerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
Bu arastırmada etlik piliç yemlerinin hazırlanmasında yaygın olarak kullanılan bitkisel kaynaklı bir yag olan soya yagı ile bitkisel kaynaklı olmasına ragmen fiziksel özellikleri sebebiyle hayvansal yag özellikleri gösteren ...
Organik asitlerin hayvansal ve bitkisel protein kaynaklarına ilavesinin yem mikrobiyolojisi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
Bu çalısma organik asitlerin hayvansal ve bitkisel protein kaynaklarına ilavesinin yem mikrobiyolojisi üzerine etkilerini arastırmak amacıyla yürütülmüstür. Deneme grupları 2 farklı depolama ortamı (22°C sıcaklık, %57 ...
Metiyonin düzeyinin damızlık yumurtacı tavuklarda kannibalizm ve yumurta kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
Kannibalizm, yumurta tavuklarının birbirlerini gagaladıkları ve tüylerini yoldukları bir davranış şekli olup, tavukçuluk endüstrisinin temel problemlerinden biridir. Kannibalizme neden olan birçok faktör bulunmaktadır. ...