Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
Farklı dozda tuz içeren sulama sularının bazı sebze fidelerinin gelişimi üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Çalışmada önemli ölçüde üretimi yapılan ve yine en yaygın tüketim alanlarına sahip dört farklı tür olan Domates (Lycopersicon esculentum), Biber (Capsicum annum), Karpuz (Citrullus lanatus) ve Brokoli (Brassica oleracea ...
Bazı elma çeşitlerinde çiçek tozu canlılık düzeyi, çimlenme yeteneği ve çiçek tozu üretim miktarının saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışma, 2011 yılı vegetasyon dönemi içerisinde Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen M 9 anacı üzerine aşılı Braebeurn, Golden Reinders, Mitch Gala ve Red Chief elma çeşitlerinde çiçek tozu canlılık düzeyleri, çimlenme ...
Ülkemizde yetiştirilen farklı çekirdeklik kabak populasyonlarının bazı tane özelliklerinin saptanması ve rapd yöntemi ile genetik ilişkilerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada ülkemizde üretilen, Cucurbita pepo türüne ait 10 adet çekirdeklik kabak çekirdeği genotipinin kalite özellikleri incelenmiş, genotipler arasındaki farklılığı belirlemek amacıyla da moleküler karakterizasyon ...
Organik ve konvansiyonel yöntemlerle yetiştirilmiş taze ve dondurulmuş domateslerde kalıntı miktarları ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada; organik ve konvansiyonel yöntem uygulanarak yetiştirilen Rio Grande çeşidi domateslerin taze ve dondurulmuş meyveleri araştırmanın materyalini oluşturmuştur. Numuneler hasat edildiği gün, fabrikada organik ...
Viognier (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı sıra yönleri ve salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu araştırma Viognier üzüm çeşidinde farklı dikim yönü ve salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkilerini belirlemek amacıyla Tekirdağ ili Şarköy ilçesinde, 2011 yılı vegetasyon periyodunda 40° 38' ...
Cibre ve farklı mineral gübrelerin marulda verim ve uç yanıklığı üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu araştırmada, soğuk serada, sonbahar-kış ve kış-erken ilkbahar olmak üzere iki farklı dönemde ve değişik temel ve üst gübreleme rejimlerinde yetiştirilen marulda, verim ve uç yanıklığı üzerine beslenme rejimlerinin ...
Grenache, Syrah, Mourvedre üzüm çeşitlerinde salkım seyreltme, yaprak, uç ve tepe almanın verim ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada Mourvedre, Grenache ve Syrah şaraplık üzüm çeşitleri kullanılarak üreticiye ait bir bağda 2006-2007 vegetasyon periyodunda yürütülmüştür. Çalışma, 4 tekerrürlü tesadüf blokları deneme desenine göre kurulmuştur. ...
Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alanı/ürün miktarlarının su stresi, verim ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu araştırma Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alanı/ürün miktarlarının tanelerin büyüme dönemlerine bağlı olarak su stresi, verim ve kalite üzerine etkilerini belirlemek amacıyla 2010 yılı vegetasyon ...