Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
Tekirdağ- Şarköy ekolojik koşullarında yetiştirilen cabernet sauvignon ve merlot şaraplık üzüm çeşitlerine yetersiz olan makro ve mikro elementlerin yaprak gübresi yolu ile uygulanmasının şıra kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalışma 2007-2008 yıllarında ülkemizin ve Marmara Bölgesinin önemli bir bağcılık merkezi olan Tekirdağ iline bağlı şarköy ilçesinde, hafif alkalin ve kireçli toprak koşullarında yetiştirilen Cabernet Sauvignion ve ...
Hasat sonrası potasyum permanganat, UV-C, salisilik asit ve sıcaklık uygulamalarının kivi kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalısmada, Hayward kivi çesidine ait meyvelere hasat sonrası potasyum permanganat (KMnO4), UV-C, salisilik asit (SA) ve sıcaklık uygulamaları yapılarak, meyve kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri arastırılmıstır. ...
Sofralık siyah zeytinde aflatoksijenik küf gelişimi ve aflatoksin oluşumuna Lactobacillus plantarum ve bazı bitki ekstraktlarının etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu araştırmada, bitki ekstraktlarının (Origanum onites, Satureja hortensis, Capsicum annuum, Olea europaea) farklı konsantrasyonlarının ve potasyum sorbatın sofralık siyah zeytinlerde küf gelişimi ve aflatoksin oluşumuna ...
Türkiye'de ekolojik ürünlerin pazarlama süreci ve turizm boyutu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Dünyada ekolojik, organik ya da biyolojik olarak adlandırılan ürünlere olan talep, insan ve çevre sağlığına yönelik kaygıların etkisiyle gün geçtikçe artmaktadır. Gelişmiş ülkelerdeki iç pazar talebi, gelişmekte olan ...
Küreselleşme sürecinin kooperatifçilik hareketine etkisi açısından değerlendirilmesi: Türkiye için öneriler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Küreselleşme, sınırların ortadan kalkması ve dünyanın küresel bir köy haline gelmesidir. Sınırların ortadan kalkması, ulusal ve uluslararası mal ve hizmet piyasalarında rekabeti arttırmıştır. Artan rekabet tüm sektörleri ...
Tarımı gelişmiş ülkelerde ve Türkiye'de tarımsal destekleme uygulamalarında tarım sigortalarının yeri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Tarım Sektörü bugüne kadar olduğu gibi günümüzde de, gelişmişlik düzeyleri ne olursa olsun, tüm ülkelerin ekonomik hayatında büyük bir öneme sahiptir. İnsanların beslenmesi için gerekli olan temel gıda maddelerini ve ...
Türkiye'de makarnalık buğday üretiminde uygulanan politikalar ve makarna sektörünün üretici ve tüketici düzeyinde analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
ülkeler arasında ilk be? ülkeden biri olup, durum buğdayı gen merkezlerinden biridir. Makarna sektörünün temel hammaddesi olan durum buğdayı üretimi sektörün devamlılığı ve geli?ebilmesi için hayati önem ta?ımaktadır. ...
Trakya koşullarında farklı sulama yöntemleri altında ikinci ürün silajlık mısırın su üretim fonksiyonlarının belirlenmes
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Tekirdağ koşullarında 2007-2008 yıllarında ikinci ürün silajlık mısır yetiştiriciliğinde, sulama yöntemlerinin ve farklı düzeylerdeki sulama suyu uygulamalarının verim, verim öğeleri, su – üretim fonksiyonları ve ekonomik ...
Aksaray bölgesi yerüstü ve yeraltı su kaynaklarının potansiyeli kalitesi ve etkin sulama açısından değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu tez çalısması, Aksaray Bölgesinde bulunan yerüstü ve yeraltı su kaynaklarının 2007 yılı Ekim ayı ile 2008 yılı Subat, Nisan, Haziran ve Ağustos aylarındaki sulama suyu kalitesinin (pH, EC, NO3 -, majör anyon – katyon, ...
Bakı ve yüksekliği farklı mera vejetasyonlarında değişik üçgül türleri (Trifolium sp.)'nin kimi morfolojik ve yem niteliği özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Arastırma, mera vejetasyonlarındaki değisik üçgül türlerinin [tarla üçgülü (T. arvense L.), iri tarla üçgülü (T. campestre Schreb.), sarı küçük üçgül (T. dubium Sibth.), ortanca üçgül (T. medium L.) ve melez üçgül (T. ...