Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
In vıtro sığır blastosist üretimi üzerine tanımlanmış medyumların etkisi ve blastosistlerin farklı kriyoprezervasyon teknikleri ile dondurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Blastosist safhasındaki sığır embriyolarının eldesi ve soğuğun zararlı etkilerinden korunması, hayvansal üretimde, klonlamada, transgenik teknolojide, tıbbi biyoteknolojide ve gen bankacılığında oldukça önem taşımaktadır. ...
Bitkisel kaynaklı karotenoidlerin (kırmızıbiber, ham hurma yağı, havuç) japon balığının pigmentasyonu ve büyümesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada, Japon Balığının (Carassius auratus) rasyonlarına ilave edilebilecek sentetik renklendirici (astaxhantin-zeaksantin) ve çeşitli bitkisel kaynaklı karotenoidlerin (Kırmızıbiber, Ham Hurma Yağı, Havuç) Japon ...
Karacabey merinosu koçlarda prion protein (PrP) gen polimorfizminin saptanması üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu projede, “Ülkesel Merinos Geliştirme Projesi” kapsamında kullanılmakta olan 93 başKaracabey Merinosu koç ve koç adayı, PRNP genindeki 136, 154 ve 171. kodon yönünden genotiplendirilerek scrapie hastalığına karşıdoğal ...
Bozırk sığırlarda besi performansı, karkas özellikleri ve et kalitesinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada, yerli sığır ırklarımızdan Bozırk'ın besi performansı, karkas özellikleri ve et kalitesi belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın hayvan materyalini ortalama 15 aylık yaşlarda 12 baş genç boğa ve 12 baş düve ...
Peynir altı suyu tozu ve enterococcus faecium bakterisinin kuluçkalık yumurtalara enjeksiyonunun etlik piliçlerin performans, ileum histomorfolojisi ve bağırsak mikrobiyotasına etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmanın amacı kuluçkalık yumurtalara Peynir altı suyu tozu (PAST) ve Enterococcus faecium bakterisinin enjeksiyonunun broiler performansı, ileal histomorffolojisi, bağırsak mikrobiyotası ve yenilebilir iç organ ...
Homofermantatif ve/veya heterofermantatif laktik asit bakterileri inokulantların Macar fiği-buğday karışımı silajların fermantasyon ve aerobik stabilite özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışma homofermantatif ve/veya heterofermantatif laktik asit bakteri inokulantları ilavesinin, Macar Fiği-Buğday karışımı silajlarında fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve in vitro organik madde ...
Farklı depolama süresi ve koşullarında çemen (Trigonella foenum-graecum), kişniş (Coriandrum sativum) ve kekik (Thymus vulgaris) uçucu yağlarının tam yağlı soya, soya ve ayçiçeği tohum küspelerinin mikrobiyolojisi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Çalışma, 1 ve 2 ay süreyle oda koşullarında depolanan soya fasulyesi küspesi ve ayçiçeği tohumu küspesine ilave edilen çemen (Trigonella foenum-graecum), kişniş (Coriandrum sativum) ve kekik (Thymus vulgaris) ekstraktlarının ...
Alabalik yemlerine aromatik yağ ilavesinin yemlerin kimyasal, mikrobiolojik ve mikroskobik özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Yürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının alabalık yemlerinin bazı özellikleri üzerindeki etkileri kimyasal, mikrobiyolojik ve mikroskobik yöntemlerle belirlenmiştir. Yemlerdeki mikrobiyolojik ve ...
Ayçiçeği silajlarında organik asit kullanımının fermantasyon gelişimi ve aerobik stabilite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu araştırma, organik asit kullanımının ayçiçeği silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi olarak Farmavet firmasından temin ...
Japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) büyüme eğrisinin farklı modellerle belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada Japon bıldırcınlarında on günlük dönemler halinde 1-110 günlük yaşa kadar alınan canlı ağırlıklardan yararlanarak büyüme eğrisi farklı modeller kullanılarak belirlenilmesine çalışılmıştır. Araştırmada 70 ...