Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Bazı yumuşak ve sert çekirdekli meyve türlerinin Çorlu yöresindeki performanslarının incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışma 2009 yılı vegetasyon döneminde Çorlu / Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen (M.Alkış çiftliği) çöğür anacı üzerine aşılı Starking Delicious, Starkrimson Delicious, Golden Delicious ve Starkspur Golden Delicious ...
Asmada aşı kaynaşma özellikleri üzerine bazı sitokinin uygulamalarının etkisinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu araştırma, 2009 yılı bahar döneminde yürütülmüştür. Araştırmada bitkisel materyal olarak SO4 anacı çelikleri ve Cabernet Sauvignon üzüm çeşidi tek gözlü kalemleri kullanılmıştır. Aşıdan önce sürdürülmüş olan çelikler ...
Cabernet sauvıgnon üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve salkım seyreltme uygulamalarının su stresi, verim ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada, Cabernet Sauvignon üzüm çeşidinde 3 farklı toprak işleme (geleneksel toprak işleme, azaltılmış toprak işleme, korumalı toprak işleme) şeklinin ve salkım seyreltme (seyreltmesiz ve %50 salkım seyreltme) ...
Soğuk cam serada inorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrede yetiştirilen domateste, gelişme ve verimin karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalısma, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilimdalı’na ait soğuk cam serada 2008 yılında Nisan-Ağustos ayları arasında yürütülmüstür. Denemede çürütülmüs cibreye perlit, zeolit, jips, odun ...
Farklı ortamlarda yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea L.) bazı gelişme dönemlerindeki makro-mıkro besin elementleri ile fenolik madde içeriklerının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu araştırma, 2009 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü deneme arazisi, ısıtmasız cam serası ve iklim odası imkanları yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea var. matador) kotiledon, ...
İnorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrenin, fide üretiminde ve topraksız tarımda, yetiştirme ortamı olarak kullanım olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Çürütülmüş cibre, fide ve hidroponik kültürde bitki yetiştiriciliğinde kullanılmakta, bu haliyle, paketlenip, satılmaya uygun olmadığından kullanımı ve ticari önemi düşük seviyede kalmaktadır. Cibrenin torf ve coco peat’e ...