Başlık için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 2648, listelenen: 999-1018
-
HASTANE YÖNETİCİLERİNDE ETKİN ZAMAN YÖNETİMİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada, hastane yöneticilerinin zamanı etkin ve en verimli şekilde kullanmaları konusundaki davranışları analiz edilmeye çalışılmış ve üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde zaman kavramı tanımı, yapısı, önemi, ... -
Hastanelerde afet planlaması: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi hastanesi üzerinde bir inceleme
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Afetler insanoğlunun geçmişten bugüne kadar sürekli karşılaştığı ve bundan sonraki zamanlarda da her an yüzleşebileceği, yıkıcı sonuçlar doğuran bir süreçtir. Literatürde birçok tanımı bulunan afet; yerleşim yerlerini ... -
Hava debisi ayarlanabilen alttan akışlı bir gazlaştırıcının gazlaştırma performansının saptanması üzerine bir araştırma
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu tez çalışmasında, gürgen ve çam ağaçlarının budama atıklarından imal edilmiş olan peletlerin gazlaştırılması ile ilgili deneysel bir araştırma, pilot ölçekli aşağı çekişli sabit yataklı gazlaştırıcı sistemde hava besleme ... -
Hava emişli hassas ekim makineleriyle ekilen ilaçla kaplı tohumlardan havaya karışan ilaç miktarının saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırmada, ilaçla kaplanmış ayçiçeği tohumlarının hava emişli hassas ekim makineleriyle ekilirken tohum yüzeylerinden dökülen ilaçların emilen hava ile birlikte çevreye ne kadar atıldığını hesaplamaktır. Çevreye atılan ... -
Hava geçişli bağlama yöntemiyle üretilen dokusuz yüzeylerin mekanik ve geçirgenlik özelliklerine telef oranının etkisinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada hava geçişli bağlama yöntemiyle üretilen dokusuz yüzeylerin mekanik ve geçirgenlik özelliklerine telef oranının etkisi incelenmiştir. Tez kapsamında telef elyafı içermeyen kontrol kumaşı ile birlikte yüzde ... -
Havalimanlarında iş sağlığı ve güvenliği: “3. havalimanı örneği”
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de meydana gelen iş kazaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı hayli fazladır. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği konusunda kazalara yönelik alınan önlemlerin yetersiz oluşu, çalışanların ... -
Havza veri tabanı yönetiminde arcgıs model buılder uygulaması Tekirdağ merkez ilçe örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma, bir Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) programı olan ArcGIS programındaki Model Builder ve Geoprocessing özellikleri ile Sayısal Yükseklik Modeli (SYM) haritası kullanılarak Tekirdağ merkez ilçesi’ne ait su havza ... -
Hayrabolu sulama sisteminde ürün dağılımının uydu görüntüleri yardımı ile belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Tarımsal alanlardaki bitki dağılımının özellikle son yıllarda ekonomik getiriler gözönünde bulundurularak değiştiği bilinmektedir. Tarımdaki bu plansız üretimin toprak ve su kaynaklarımızın verimli kullanılamamasına neden ... -
Hayvan hastalıklarının hızlı tespiti için PCR tabanlı moleküler tanı kiti geliştirilmesi: model çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bacillus anthracis özellikle otçul hayvanları etkileyen ancak tüm memelilerde etkili olan şarbon hastalığı etmenidir. B. anthracis’in patojenik özelliği pXO1ve pXO2 olmak üzere iki plazmid üzerinde taşınan virülans genlerine ... -
Hayvancılık işletmelerinde kullanılacak ozonlu su ile dezenfeksiyon sisteminin tasarım parametrelerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Süt hayvancılığı işletmelerinde biyogüvenlik amacıyla yapılan dezenfeksiyon işlemlerinde kimyasallar yerine ozon kullanmak bu tez çalışmasının asıl konusunu oluşturmaktadır. Tezde bir ozonlu su uygulama sistemi oluşturulmuş ... -
Hayvancılık işletmelerinde kullanılan su ısıtma sistemlerinin enerji tüketimlerinin güneş enerjisisnden karşılanma potansiyeli
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Hayvansal üretim yapılırken verimli ve kaliteli ürün yetiştirmek ana amaçlardan biri olmakla birlikte bir taraftan da girdi maliyetlerini olabildiğince minimize etmek gerekmektedir. Önemli olan girdi maliyetlerinden birisi ... -
Hayvanlarda ovogenezde ovosit büyümesiyle ilgili mekanizmalar üzerine bir derleme
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bütün hayvan gruplarında yumurta hücresinin, ait olduğu organizmadaki somatik hücrelere göre çok daha büyük olması onun ayırt edici bir özelliğidir. Yumurta hücresinin bu büyüklüğü yumurta sarısı olarak isimlendirilen besin ... -
Hayvansal işletmelerin coğrafi bilgi sistemleri yardımıyla mekânsal konumlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma: Tekirdağ ili malkara ilçesi pilot uygulaması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışmada Tekirdağ ili Malkara ilçesinde yer alan büyük hayvancılık işletmelerinin konumsal durumlarının ortaya konması ve hayvancılık işletmelerinin veri yönetiminde Coğrafi Bilgi Sistemleri’ nin (CBS) kullanımının ... -
Hayward kivi çeşidinde meyve tutumundan hasada kadar olan dönemde meyvede meydana gelen morfolojik değişimlerin saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışma Hayward kivi çeşidinde meyve tutumundan hasada kadar olan dönemde meyve büyümesinde morfolojik değişimleri saptamak ve buna dayanarak en uygun uç alma zamanını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına ... -
Hazır beton tesisinde en uygun nitelik denetim düzeyinin mevsimsel değişiminin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada değişik mevsimlerde hazır beton dayanım deney sonuçlarından ilgili tesislerdeki dayanım spesifikasyon sınırları, nitelik denetim düzeyleri ölçüsü olarak dayanımların standard sapmaları, muhasebe kayıtlarından ... -
Hazır giyim sektöründe moda ve marka ekonomisi: Türkiye-İtalya-İspanya karşılaştırmalı analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, önce literatür araştırması yapılmış ardından hazır giyim sektöründe moda ve markanın etkileri incelenmiş ve Türkiye, İtalya, İspanya karşılaştırılması yapılmıştır. Araştırmada, sanayinin genel durumu ele ... -
Hazır yemek işletmesinde gıda güvenliği, çevre ve iş sağlığı ve güvenliği entegre yönetim sistemleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Kuruluş, müşterisine ve ürün kalitesine verdiği önemi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, çevre ve çalışanlarına olan duyarlılığını, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, gıda ... -
Hazır yemek üretim ve toplu tüketim sektöründe çalışanların gıda hijyeni bilgi düzeylerinin ölçülmesi: Tekirdağ/Hayrabolu örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada Tekirdağ / Hayrabolu ilçesi ve ona bağlı mahallelerde faaliyet gösteren toplu tüketim işletmeleri ve hazır yemek üretimi yapan 71 işletmede çalışan toplam 121 personelin tamamı ile yüz yüze görüşülerek anket ... -
Hazır yemek üretimi yapan firmalarda HACCP sistemi uygulamalarının mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırma, İstanbul ilindeki HACCP sistemine sahip 16 farklı hazır yemek üretimi yapan işletmelerden alınan örneklerin mikrobiyolojik analizleri yapılarak HACCP sisteminin etkinliğini belirlenmiştir. Araştırmada 16 ... -
Hazır yemek üretimi yapan işletmelerde çalışanların hijyen bilgi düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)stanbul piyasasında, hazır yemek üretimi yapan isletmelerde çalısanların, hijyen bilgi düzeylerinin ölçülmesi amacıyla yapılan arastırmada, 452 personele yüz yüze sorma yöntemiyle 21 soruluk anket formu uygulanarak, ...