Başlık için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 2648, listelenen: 748-767
-
Faaliyet tabanlı maliyetleme sistemi ve lojistik hizmet sağlayan işletmeler üzerine bir uygulama: Tekirdağ ili örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Teknolojik değişimlerin hızla arttığı ve rekabet koşullarının her geçen gün ağırlaştığı pazarlarda işletmelerin konumlarını koruyabilmeleri zorlaşmaktadır. Maliyetlerin artması, işletmelerin kârını azaltmaktadır. ... -
Fare embriyolarının dondurulmasında melatoninin embriyo canlılığı ve gelişmesi üzerindeki etkilerinin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Sunulan bu tez çalışmasının amacı, fare embriyolarının katı yüzey vitrifikasyon (SSV) yöntemi ile dondurulması sonrası, embriyo kültür medyumuna melatonin ilavesinin in vitro gelişim üzerine etkilerinin araştırılmasıdır. ... -
Farkli amerikan asma anaçlar üzerine aşılı papazkarası üzüm çeşidinde tane ebat gruplarına göre şıra fitokimyasal bileşimlerinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)ÖZET FARKLI AMERİKAN ASMA ANAÇLARI ÜZERİNE AŞILI PAPAZKARASI ÜZÜM ÇEŞİDİNDE TANE EBAT GRUPLARINA GÖRE ŞIRA FİTOKİMYASAL BİLEŞİMLERİNİN İNCELENMESİ Semih ERİŞKEN Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Danışman: ... -
FARKLI DÖNEMLERDE UYGULANAN SALİSİLİK ASİT VE 5-KLOROSALİSİLİK ASİT ELİSİTÖRLERİNİN SYRAH ÜZÜM ÇEŞİDİNDE KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma 2013 yılı vejetasyon periyodunda Tekirdağ il merkezine bağlı Yazır mahallesinde (40°55' 38.05'' K enlem ve 27°25' 22.85'' D boylam derecesinde; 200 m rakımda) bulunan Umurbey şarapçılığa ait bağlarda ... -
FARKLI FESLEĞEN (Ocimum basilicum L.) HATLARININ TRAKYA KOŞULLARINDA VERİM ve KALİTE ile İLGİLİ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma, farklı fesleğen (Ocimum basilicum L.) hatlarının Trakya koşullarında verim ve kalite ile ilgili bazı özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2015 yılında Silivri Gümüşyaka’ da yapılmıştır. Araştırma, tesadüf ... -
FARKLI GELİŞME DÖNEMLERİ ve BİÇİM SIRALARINDA YONCA (MEDİCAGO SATİVA L.) KURU OTUNUN HAM PROTEİN, SELÜLOZ VE BAZI MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma, farklı biçim ve gelişme dönemlerinde elde edilen yonca kuru otunun besin madde içeriklerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. Yonca otu, 1/10 çiçeklenme, tam çiçeklenme ve meyve bağlama olmak üzere 3 ... -
FARKLI UÇ ALMA DÖNEMLERİ VE FARKLI DOZLARDA AZOT UYGULAMALARININ MERLOT (Vitis vinifera L.) ÜZÜM ÇEŞİDİNDE GELİŞME, VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada Tekirdağ merkez ilçede bulunan Yazır Köyü’ nde, 40° 55’ 38.59” K ve 27° 25’ 20.93” D koordinatları arasında yer alan Umurbey Vineyards bağlarında yetiştiriciliği yapılmakta olan 5BB anacı üzerine aşılı Merlot ... -
Farklı altlık koşullarında etlik piliçlerde propolisin yumurta içi yemleme ile verilmesinin sindirim kanalı histolojisi ve mikrobiyolojisine olan etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Kullanılması durumunda performans, ileum histomorfolojisi, ileum mikrobiyotası, eritrosit mikrobiyolojisi ve bazı organ ağırlıklarına olan etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışma 2 X 2 faktöriyel deneme ... -
Farklı azot dozlarının ketencik (camelina sativa l.) crantz) bitkisinin tohum verimi ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesiy, 2019)Bu araştırma 2017 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri deneme alanında yürütülmüştür. Deneme ‘Tesadüf Bloklarında Bölünmüş Parseller Deneme Desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. ... -
Farklı azot dozlarının kişniş (Coriandrum sativum L.) bitkisinde verim, verim özellikleri ve uçucu yağ oranı üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu araştırma, 2011-2012 yetiştirme yıllarında, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Uygulama ve Deneme Alanı'nda bölünmüş parseller deneme deseninde 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ... -
Farklı azot dozu uygulamalarının sorgum x sudanotu (sorghum bicolar (l.) moench x sorghum sudanense (piper) staf) melez çeşitlerinin verim ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Araştırma, Trakya yöresinde ekilen sorgum x sudanotu melez çeşitlerine uygulanan farklı azot dozlarının erken dönemde yapılan biçimden elde edilen verim ve bazı kalite özelliklerine etkisinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. ... -
Farklı azot seviyelerine sahip besin çözeltilerinin perlitte yetiştirilen nötr gün çileklerinin (Fragaria ×ananassa) gelişimi ve verimi üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu araştırma, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'ne ait soğuk plastik serada gerçekleştirilmiştir. Araştırmada üç farklı azot seviyesine sahip besin çözeltilerinin, perlitte yetiştirilen ... -
Farklı baharat kullanımının depolama süresince bozanın fizikokimyasal ,mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Tarihi çok eskilere dayanan boza darı, pirinç, mısır vb. tahılların laktik asit ve etil alkol fermantasyonuna uğratılması ile elde edilen koyu kıvamlı bir içecektir. Boza içildiğinde verdiği ferahlık ve kendine özgü ... -
Farklı bezelye (Pisum sativum L.) genotiplerinin yem verimleri ve bazı kalite özellikleri
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Araştırma, iki farklı lokasyona (Edirne ve Tekirdağ) ait ekolojik koşullarda kışlık ekilen bezelye genotiplerinin yem verimleri ile bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmalar, Edirne İli ... -
Farklı bitki ekstraktlarının Aspergillus parasiticus gelişimine etkisinin araştırlıması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırmada, bitki ekstraktlarının (kekik, biberiye, altın çiçeği) aflatoksin oluşturan küfler üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla in vitro çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada bitki ekstraktlarının Aspergillus ... -
Farklı bitki sıklıklarındaki çift sıra ekim uygulamalarının hibrit ayçiçeği (helianthus annuus l.) çeşitlerinin verim ve verim unsurlarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma; farklı çift sıra aralığı uygulamalarının ayçiçeği hibrit çeşitlerinde verim ve verim unsurlarına etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma ile ilgili denemeler Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesinin ... -
Farklı bitkisel atık ekstratlarıyla yapılan kaplama ve emdirme işlemlerinin güç tutuşurluk üzerine etkisinin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Teknolojinin ve sanayinin gelişmesi, günümüzde insan yaşamını kolaylaştırmasının yanında çevresel olarak bazı olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Bu çevresel olumsuzluklardan bir kısmını tekstil terbiye alanında ... -
Farklı boyutlarda cisimlerin üç boyutlu yüzey profillerinin belirlenmesi için temel ızgara yansıtma yöntemi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmanın hedefi, farklı ölçeklere (...) sahip cisimlerin üç boyutlu (3D) yüzey profillerinin ölçümü için temel ızgara yansıtma yönteminin kullanıldığı deney kurulumları gerçekleştirmektir. Projeksiyon, interferometre, ... -
Farklı bölgelerden alınan kumquat (fortunella japonica) meyvelerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Kumquat, taze olarak tüketilebilen bir meyve olmasının yanında, şekerleme ve marmelat gibi ürünlere işlenerek, kabuk kısmından elde edilen uçucu yağlar ve biyoaktif bileşen içerikleriyle gıda endüstrisinde değerlendirilmektedir. ... -
Farklı coğrafik kökenli eski ve yeni tescil edilmiş ekmeklik buğday çeşitlerinin ( triticum aestivum l.) trakya bölgesinde tane verimi ve kalite özellikleri bakımından performanslarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Metropolitenleşme sürecinde kentlerin dönüşümünün en belirgin özelliği artan yerleşim alanlarıdır. İstanbul metropoliten kentinde son yıllarda görülen kentleşmenin hızlanması, kentin yayılma ihtiyacını doğurmuştur. Kentsel ...