Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaplan, Mustafa Kemal
dc.date.accessioned2017-04-28T12:32:08Z
dc.date.available2017-04-28T12:32:08Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/550
dc.description.abstractWheat has important role in human’s nutrition. At the present time too much amount of chemical substances and fertilizers are using in conventional agricultural practices. Organic agriculture is a practice, which is certificated and controlled in every production steps, from the production to consumption, amount of used chemical substances and fertilizers are regulated by legislations. In this study organic agriculture and organic wheat growing is investigated. By a survey study, wheat production and producibility of organic wheat in Edirne (city) is examinated. At the result of this study; farmers in Edirne have no enough knowledge about organic wheat production practices.en_US
dc.description.abstractİnsan beslenmesinde önemli bir yere sahip olan buğdayın üretiminde günümüzde konvensiyonel tarım uygulamaları sırasında yüksek miktarlarda kimyasal ilaç ve gübre kullanılmaktadır. Organik tarım, üretimde kimyasal girdi ve ilaç kullanmadan, yönetmelik çerçevesinde izin verilen girdiler kullanımı ile yapılan, üretimden tüketime kadar her asaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Bu çalısmada Türkiye’de organik tarım ile organik buğday üretimi hakkında temel bilgiler incelenmistir. Ayrıca Edirne ili bölgesinde buğday üretimi ve organik buğday üretilebilirliği olanakları üreticiler ile yapılan anket ile belirlenmeye çalısılmıstır. Edirne ilindeki üreticilerin organik buğday üretimi yapmadıkları belirlenmis ve organik üretim yapmama nedenleri tespit edilmeye çalısılmıstır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOrganik tarımen_US
dc.subjectbuğdayen_US
dc.subjectorganik buğdayen_US
dc.subjectüretilebilirliken_US
dc.subjectOrganic agricultureen_US
dc.subjectwheaten_US
dc.subjectorganic wheaten_US
dc.subjectproducibilityen_US
dc.titleOrganik buğday üretimi ve Edirne ilinde uygulanabilirliğinin araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeInvestigation of production and producibility of the organic wheat in Edirneen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster