Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDündar, Fatma Çiğdem
dc.date.accessioned2017-04-28T11:52:56Z
dc.date.available2017-04-28T11:52:56Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/546
dc.description.abstractBu araştırmada; bazı yaygın fiğ (Vicia sativa L.) çeşitlerinin tohum verimi ve bazı bitkisel özellikleri tespit edilmiştir. Araştırma, Uzunköprü İlçesi Çakmak ve Saçlımüsellim köylerinde 2008 yılında yürütülmüştür. Denemede 6 yaygın fiğ çeşidi materyal olarak kullanılmıştır. Deneme, tesadüf bloklarına deneme deseninde üç tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre, Saçlımüsellim ve Çakmak Köylerinde yaygın fiğ çeşitlerinin tohum verimi ortalama 139.33-172.00 kg/da olarak saptanmıştır. En yüksek tane verimi Orakefe ve Selçuk çeşitlerinde belirlenmiştir. Yaygın fiğ çeşitlerinin tohumlarındaki ham protein oranı % 22.56-29.08, selüloz oranı % 5.14-5.81, kül oranı ise % 3.08-3.50 arasında değişmiştir. En yüksek ham protein oranı Kadmos çeşidinde, en düşük ise Selçuk çeşidinde saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this research determined the seed yield and some plant characters of some common vetch (Vicia sativa L.) cultivars. The study was conducted at Cakmak and Saclımüsellim villages of Uzunkopru province during 2008 years. In the experiment, six common vetch cultivars used as a material. Experimental design was randomized complete block with three replications. As a result of this research, seed yield of common vetch cultivars were changed between 139.33-172.00 kg/da. High seed yield was determined Orakefe and Selcuk varieties. crude protein ratio, fiber ratio and ash ratio of common vetch seeds were changed between 22.56-29.08 %, 5.14-5.81 %, 3.08-3.50 %, respectively. While high crude protein ratio of common vetch seeds was determined Kadmos cultivar, lowest crude protein ratio was determined Selcuk cultivar.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYaygın fiğen_US
dc.subjectVicia sativa L.en_US
dc.subjecttohum verimien_US
dc.subjectham protein oranıen_US
dc.subjectselüloz oranıen_US
dc.subjectCommon vetchen_US
dc.subjectseed yielden_US
dc.subjectcrude protein ratioen_US
dc.subjectfiber ratioen_US
dc.titleYazlık ekilen bazı yaygın fiğ çeşitlerinin verim ve verim unsurlarının belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of yield and yield components of some common vetch cultivars in summer sowingen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster