Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAçıkgöz, Ayça
dc.date.accessioned2017-04-25T08:04:39Z
dc.date.available2017-04-25T08:04:39Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/443
dc.description.abstractBu çalışmada, 2 elma ve 1 portakal çeşidinin oda koşullarında bekletilmesi sırasında ısı ve elektriksel iletkenliklerinin değişimleri saptanmıştır. Ayrıca, elektriksel iletkenlik ve toplam çözünmüş madde miktarı arasındaki ilişki de araştırılmıştır. Meyvelerin ısı iletkenlikleri sırasıyla, Washington portakalda 0.415 ile 0.536 Wm-1oC-1, Starkimson Delicious elmada (kırmızı elma) 0.417 ile 0.447 Wm-1oC-1 ve Starkspur Golden Delicious elmada 0.370 ile 0.431 Wm-1oC-1 arasında değişmiştir. Bekleme süresine bağlı olarak ısı iletim katsayıları da artmıştır. Elektriksel iletkenlik değerleri, Washington portakalda 2.27 ile 3.73 mScm-1, Starkimson Delicious elmada (kırmızı elma) 2.39 ile 1.80 mScm-1 ve Starkspur Golden Delicious elmada 2.35 ile 1.78 mScm-1 arasında değişmiştir. Portakalda bekleme süresi sonunda elektriksel iletkenlik değeri artarken, her iki elma çeşidinde de, oransal olarak az olmakla birlikte, düşme görülmüştür. Elektriksel iletkenlik değerleri ile toplam çözünmüş madde miktarı (TDS) arasında, 3 meyvede de, önemli bir ilişki olduğu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study, during the waiting room, the thermal and electrical conductivity of 2 apples and 1 orange varieties were determined. Also, the relationship between electrical conductivity and the total amount of dissolved substances were investigated. The thermal conductivity of fruits has changed, between 0.415 with 0.536 Wm 1oC-1 in Washington orange, between 0.447 and 0.417 Wm-1oC-1 in Starkimson Delicious apples (red apple) and between 0.431 and 0.370 Wm-1oC-1 in Starkspur Golden Delicious apples, respectively. The thermal conductivity of fruits has increased depending on waiting time. Electrical conductivity values were between 3.73 and 2.27 mScm-1 in Washington orange, between 2.39 and 1.80 mScm-1 in Starkimson Delicious apples (red apple) and between 2.35 and 1.78 mScm-1 in Golden Delicious apples Starkspur, respectively. In the waiting period, while the value of electrical conductivity of orange was increasing, in both apple varieties, the proportion is less, were falling. Between electrical conductivity values and the total amount of dissolved substances (TDS), an important relationship has been identified in all fruits.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectIsı iletim Katsayısıen_US
dc.subjectElektriksel iletkenliken_US
dc.subjectTDSen_US
dc.subjectMeyvelerde ısı iletkenliğien_US
dc.subjectmeyvelerde elektriksel iletkenliken_US
dc.subjectThermal Conductivityen_US
dc.subjectElectrical Conductivityen_US
dc.subjectThermal Conductivity of Fruitsen_US
dc.subjectElectrical Conductivity of Fruitsen_US
dc.titleDepolama süresinin bazı meyvelerin ısı ve elektriksel iletkenliklerinre etkisinin saptanması üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeA research on determination of effect of storage period on thermal and electrical conductivities of some fruitsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Makinaları Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster