Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Determination of Antioxidant Activity of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)
Sunflower, apart being the plant of cooking oil, is grown as an ornamental plant in parks and gardens. Protein, carbohydrate and fat is found in sunflower pulp utilized as animal feed apart being used as cooking oil. While ...
Türkiye’de Ayçiçeği Ekim Alanı, Üretim Miktarı Ve Verim Değerinde Olası Değişimler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)
Ayçiçeği, üretim miktarı ve tüketimden aldığı pay bakımından Türkiye’nin önemli yağ bitkilerinden biridir. Zaman serisi ve quadratik tipi fonksiyon kullanılarak yapılan çalışmada, Türkiye’nin ayçiçeği ekim alanı, üretim ...
Evaluation of The Changes in The Cost Factors of Sunflower Production in Turkey
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)
In Turkey, which ranks the 10th country worldwide in the sunflower (Helianthus annuus L.) production, 60% of the production is carried out in the Thrace Region. Therefore, agricultural enterprises in Thrace, situated in ...
Farklı Ürün Rotasyonlarında Uzun Dönem Uygulanan Azaltılmış Toprak İşleme ve Yeşil Gübrelemenin Ayçiçeği Gelişimi ve Yabancı Otlanmaya Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)
Bu çalışma 2001 yılından buyana çakılı olarak devam eden kışlık buğday (Triticum aestivum L.)-kışlık fiğ (Vicia sativa L.) ekim nöbeti kapsamında geleneksel ve azaltılmış (korumalı) toprak işleme sistemlerinin uygulandığı ...
İkinci Ürün Ayçiçeği Tarımında Doğrudan Ekim Olanaklarının Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)
Bu araştırmanın amacı, bir önceki ürün olarak bezelye+buğday karışımının kullanıldığı üretimden sonra tarlada ikinci ürün ayçiçeği tarımında uygulanabilecek toprak işleme yöntemlerinin belirlenmesidir. Araştırmada, toprak ...
İkinci Ürün Ayçiçeği Üretiminde Farklı Toprak İşleme ve Doğrudan Ekim Yöntemlerinin Enerji Kullanım Etkinliğinin Karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmanın amacı, bir önceki ürün olarak bezelye+buğday karışımının kullanıldığı üretimden sonra ikinci ürün ayçiçeği tarımında farklı toprak işleme ile doğrudan ekim yöntemlerinin enerji kullanım etkinliğini belirlemektir. ...