Konu "Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.)" için Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu çalışma, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 2009F2010 ve 2010-2011 yetiştirme döneminde Bursa ili koşullarında bazı ileri ekmeklik buğday hatlarının (Triticum aestivum L.) kalite ... -
Farklı Bitki Gelişme Dönemlerindeki Kuraklık Uygulamasının Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.)’da Kök Ağırlığına Etkisi Ve Bazı Agronomik Karakterlerle İlişkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bilindiği üzere kuraklık olgusu ekmeklik buğdayda üretimi sınırlayan en önemli abiyotik stres faktörlerüdür. Kök yapısı genotiplerin kurağa tepkisini belirleyen en önemli unsurdur. Bu araştırmada bazı ekmeklik buğday ... -
Improvement of Grain Yield and Yield Associated Traits in Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Genotypes Through Mutation Breeding Using Gamma Irradiation
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)The present research was conducted to evaluate the M1, M2, M3 and M4 bread wheat (Triticum aestivum L.) mutant populations for yield and yield related traits during 2010-11, 2011-12, 2012-13 and 2013-14 at Tekirdağ ...