Başlık için Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi listeleme
Toplam kayıt 517, listelenen: 54-73
-
Bazı Fotosentez Organlarının Ekmeklik Buğdayda Verim Unsurları Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu araştırma, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Deneme Alanı’nda, 2005 ve 2006 yıllarında tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme deseninde, üç tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ... -
Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu çalışma, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 2009F2010 ve 2010-2011 yetiştirme döneminde Bursa ili koşullarında bazı ileri ekmeklik buğday hatlarının (Triticum aestivum L.) kalite ... -
Bazı Korunga (Onobrychis viciifolia) Çeşit ve Popülasyonlarının Mikrosatellit Belirteçleri Kullanılarak Genetik Karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ülkemizin özellikle İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın bir şekilde yetiştiriciliği yapılan korunga (Onobrychis viciifolia Scop.) hayvan beslenmesinde, toprak yapısını iyileştirmede ve arılar için nektar kaynağı olarak ... -
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
Bazı Türkiye Yerli Irk Koyunlarında Entansif Besi Süresince Vücut Ölçülerinin Değişimi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırma, Akkaraman, Dağlıç, Kıvırcık, Malya ve Karacabey Merinosu (KM) ırkı kuzuların entansif besideki vücut gelişimlerini karşılaştırmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada her ırktan 10 baş olmak üzere toplam 50 ... -
Bazı Yabancı Ot Mücadele Yöntemlerinin Çukurova Bölgesindeki Taban Meralarında Ot Verimi Ve Botanik Kompozisyona Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Araştirma Çukurova'nın taban meralarında ot verimi ve kalitesini düşüren, hayvanların merayı kullanımını sınırlandıran yabancı otlarla etkili mücadele yöntemlerinin belirlenmesi amacıyla 2006-2009 yılları arasında Adana ... -
Bazı Yonca (Medicago Sativa L.) Çeşitlerinin Nispi Yem Değerleri İle Kimi Mineral Madde İçeriklerinin Biçim Sıralarına Göre Değişimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırma, Yozgat ekolojik koşullarında bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin nispi yem değerleri ile kimi mineral madde içeriklerinin biçim sıralarına göre değişimini belirlemek amacıyla 2013-2015 yılları arasında ... -
Bir Hazır Yemek İşletmesinde HACCP Sisteminin Kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Bu araştırmada, 2000 kişi/gün kapasiteli ve 40 çalışanı bulunan özel sektöre ait bir hazır yemek işletmesinde HACCP gıda güvenliği sistemi kurulmuştur. Kurulan HACCP sistemi yedi prensipten oluşmuştur: (1) Tehlike ... -
Bir Traktör Kabininde Ortam Şartlarının Yaz koşullarında HAD ile Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu araştırmada, yaz koşullarında traktör kabini içinde sıcaklık ve hava hızı dağılımı, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) kullanılarak modellenmiş ve sensör ölçümleri ile karşılaştırılmıştır. Araştırmada materyal olarak ... -
Bitki Örtüsünün Ekolojik Şartlarının Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Teknikleri ile Analizi, Ganos (Işıklar) Dağı, Tekirdağ
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışma kapsamında Ganos Dağlarının NDVI sınıflandırması ve CBS analizleri (yükseklik, eğim, bakı vb.) yapılmıştır. Yapılan sınıflandırma sonucu NDVI değeri yüksek çıkan alanların kuzey ve güney bakı grubuna göre ... -
Bitkisel Ekstrakt Kullanımının Tekirdağ Köftesinin Mikrobiyolojik ve Duysal Özellikleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırmada, çiğ Tekirdağ köftesi üzerinde biberiye, limon, kekik ve sarımsak ekstraktlarının antimikrobiyal etkisi araştırılmıştır. Analizler numunelerin buzdolabı koşullarında (4°C) muhafazası sırasında yapılmıştır. ... -
Bolu Yöresindeki Küçükbaş Hayvan Barınaklarının Yapısal Durumu ve Geliştirme Olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu araştırmada, Bolu yöresinde mevcut küçükbaş hayvan barınaklarının yapısal durumlarının belirlenmesi, sorunların saptanarak geliştirme olanaklarının ve çözüm önerilerin sunulması amaçlanmıştır. Bu amaçla yöreyi temsil ... -
Bor Uygulamalarının Aspir (Carthamus tinctorius L.) Bitkisinde Verim ve Kalite Unsurları Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu çalışma, Ankara ekolojik koşullarında 2010 ve 2011 yıllarında olmak üzere iki yıl süreyle Remzibeyaspir çeşidinde yürütülmüştür. Deneme Tesadüf Blokları Deneme deseninde üç tekerrürlü olarak kurulmuştur. Çalışmada 6 ... -
Bor ve Zeolit İçeren Yemlerin Yaşlı Yumurtacı Tavuklar Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada bor, zeolit ve bor-zeolit karışımı içeren yemlerin yaşlı yumurtacı tavuklar üzerine etkileri incelenmiştir. Araştırma 65 haftalık yaşta 576 adet beyaz yumurtacı tavukla (Süper Nick) 15 hafta süresince ... -
Box-Jenkins Modeli Yardımıyla Dünya Pamuk Fiyatının Tahmini
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu çalışmada, dünya’da pamuk fiyatları bir Box Jenkins metodu olan ARIMA modeli ile incelenmiştir. Ocak 2004 ve Haziran 2012 dönemini kapsayan 102 aylık dünya pamuk fiyatı kullanılarak, ARIMA (1,1,1) (1,0,1) 12 mevsimsel ... -
Bölünerek Uygulanan Azotlu Gübrelerin Aspir (Carthamus tinctorius L.) Bitkisinde Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışma farklı miktarlarda azotlu gübrelerin bölünerek uygulanmasının Dinçer aspir çeşidinde tohum verimi, verim unsurları, yağ oranı ve yağ verimi üzerine etkisini belirlemek amacıyla 2011 ve 2012 yıllarında Ankara ... -
Buğday Hasılı Ve Doğal Mera İle Farklı Otlatma Yoğunluklarının Sağmal Keçilerin Bazı Davranış Özelliklerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Meraların sürdürülebilirliliğinin sağlanması ve süt keçiciliğinde ilkbahar dönemindeki artan besin madde gereksiniminin karşılanması adına, mera kullanımı ve yönetimi önem arz etmektedir. Bu çalışmada farklı otlatma ... -
Buğdayda Fusarium Culmorum’a Ruhsatlı Olmayan Fungisitlerin Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Buğdayda F. culmorum’un tohum veya toprak yolu ile taşınarak fide ve başak yanıklığına (FHB) sebep olması, aynı zamanda tanelerde salgıladığı toksinler nedeni ile insan ve hayvan sağlığını tehdit etmesi patojenin hem Dünyada ... -
Buğdayda Yaprak Analiziyle Eksikliği Belirlenen Elementlerin Yapraktan Gübrelemeyle Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Deneme Tekirdağ koşullarında üretimi yapılanan Gelibolu, Enola, ZA-75, Krasunya ve Nina buğday çeşitlerinde kurulmuştur. Üreticimizin toprağa uyguladığı klasik taban ve üst gübresi uygulamasına ilave olarak ... -
Buzağıların Kovadan Süt İçmeyi Öğrenme Davranışlarının Karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Yapılan bu çalışmada buzağıların kovadan süt içme davranışlarında ırk etkisi araştırılmıştır. Araştırmada 24 baş Esmer (15?, 9?) ve 20 baş Siyah Alaca (13?, 7?) ırkı buzağıkullanılmıştır. Canlı ağırlıklar, vücut ölçüleri ...