Başlık için Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi listeleme
Toplam kayıt 517, listelenen: 298-317
-
Koyunlarda Besi Özelliklerini Geliştirmek Amacıyla Türkiye'de Yapılan Melezleme Çalışmalarının Kantitatif Olarak Değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışma, ülkemizde gerçekleştirilen koyun ıslahı çalışmalarındaki yerli ve kültür ırkları ile melezlerinin besi özelliklerini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde kuzu eti üretimi ve karkas kalitesinin ... -
Kozak Siyahı Üzüm Çeşidi Üzerine Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu araştırmada, Kozak Siyahı üzüm çeşidinde etanol, mentol ve thymol uygulamalarının soğukta muhafaza sürecinde etkinliğini belirlemek için kalite değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, etanol uygulamasında salkımlar %40 ... -
Köy Yerleşim Alanlarının Bazı Özelliklerinin Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Belirlenmesi: Tokat-Zile İlçesi Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Coğrafi Bilgi Sistemleri son yıllarda yerleşim alanları ile ilgili sorunların çözümünde sıkça kullanılmakta ve birçok sorunun çözümünde etkin olanaklar sunarak, gerek karar vericilere gerekse uygulayıcılara büyük kolaylıklar ... -
Közlenmiş Kırmızı Biber (Kapya) Konservesi Üretiminde Gıda Güvenliği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Son yıllarda, değişen yaşam koşulları ve tüketim alışkanlıkları ile birlikte hazır gıda tüketimi gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde uzun yıllardır salçalık olarak üretilen kapya biberi günümüzde közlenmiş kırmızı biber ... -
Kuzulama Mevsimi, Kuzu Genotipi, Anne ve Doğumla İlgili Faktörlerin Kuzuların Büyüme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırmada yaşları 2 ile 7 arasında değişen saf İvesi (n=44), Morkaraman (n=40) ve Tuj (n=68) ırkı koyunlar ile İvesi (n=31), Morkaraman (n=4), Tuj (n=71) kuzuları ve Romanov x İvesi (n=34), Romanov x Morkaraman ... -
Küçük Sulama Şebekelerinde Performans Değerlendirmesi: Trakya Bölgesi Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Günümüzde arazi ve su kaynaklarına olan demografik baskının artması ve su kaynaklarının sürdürebilir olma niteliklerinin gün geçtikçe tehlikeye girmesi, su kaynakların etkin kullanımı ihtiyacını arttırmaktadır. Gıda ... -
Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinde Performansın Belirlenmesine İlişkin Bir Uygulama: İzmir İli Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada, İzmir ili yöresinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan yarı entansif yapıdaki 158 adet işletmenin, 2013 yılı itibariyle barındırmadaki yapısal olanakları ve yürüttükleri hayvancılık faaliyetlerinin ... -
Kırklareli Koşullarında Yem Bezelyesi (Pisum arvense L.) – Buğday’ ın (Triticum aestivum L.) Farklı Karışım Oranları ve Biçim Zamanlarının Ot Verimi ve Kalitesine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu araştırma; Kırklareli koşullarında güz dönemi ekilişlerinin yem bezelyesi (Pisum arvense L.) + buğday (Triticum aestivum L.) karışımlarında, karışım oranları ve biçim zamanlarının kuru ot verimi ile kalitesi üzerine ... -
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının Etkisinin Değerlendirilmesi: Bursa İli Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), ulusal kaynaklarla yürütülen destekleme faaliyetleri içerisindeki “kırsal kalkınma amaçlı tarımsal destekler” bölümünde yer almaktadır. Çalışmada, KKYDP ... -
Kırsalda Kadının Geleneksel Gıda Üretimi ve Pazarlama İstekliliği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada Trakya Bölgesinde, geleneksel gıda üretimi konusunda özellikle çiftçi ailelerinde kadınların aktif çalışmalarının sağlanmasında geleneksel gıda üretim ve pazarlama istekleri araştırılmıştır. Araştırma sonucunda ... -
Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu çalışma ile Kırşehir il ve ilçelerinin kentsel alanında kanatlı eti tüketimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç için tüketicilerin kanatlı eti tüketim düzeyleri ve tüketim davranışları incelenmiştir. ... -
Kıyı Ege Koşullarında Yetiştirilen Ayvalık Zeytin Fidanlarında Su Stresine Bağlı Bazı Fizyolojik ve Morfolojik Değişimlerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışma, 2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bornova Zeytincilik Araştırma istasyonunda, saksıda yetiştirilen iki yaşlı Ayvalık çeşidi zeytin fidanlarında yapılmıştır. Çalışmada; farklı sulama düzeylerinde ... -
Kıyı Şeridi Rekreasyon Potansiyelinin Belirlenmesinde Bir Yöntem Uygulaması: Tekirdağ Merkez İlçe Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Tekirdağ coğrafi konumu ile ülkemizi Avrupa’ya bağlayan geçiş bölgesi üzerinde yer almaktadır. Doğal, kültürel, tarihi zenginlikleri ile dikkati çeken Tekirdağ ili kıyı şeridi çok yoğun bir kullanıma sahiptir. Günümüzde ... -
Kızılırmak’ta (Çankırı) İkici Ürün Olarak Kullanılabilecek Alternatif Sebze Türlerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışma, 2013-2014 yıllarında, Çankırı Karatekin Üniversitesi Kızılırmak Meslek Yüksekokulu araştırma ve uygulama alanında yürütülmüştür. Araştırmada; 12 karnabahar (Agatha 75 Fı, Bolerus Fı, Toygar Fı, Sante Fı, Arizona ... -
Laboratuvar Tipi Gazlaştırıcılar İçin PLC Tabanlı Prototip Veri Toplama Ve Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada farklı tip gazlaştırıcılar üzerine monte edilerek gazlaştırma süreçlerinin izlenmesini sağlayacak PLC kontrollü bir veri toplama ve kontrol sistemi gerçekleştirilmiştir. Sistem, modüler yapıda olup genişletilmeye ... -
Lactobacillus Buchneri ile Silolanmış Baklagil, Buğdaygil Ve Karışımlarının Silaj Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Araştırma, Lactobacillus)buncheri bakteri inokulantın değişik yem bitkisi tür ve karışımlarından hazırlanan silajların kimyasal komposizyonları ile silaj kalitesi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada ... -
Lapseki’de Yetiştirilen 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Kalite Özellikleri Ve Ekolojik Faktörler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Çalışma, Lapseki yöresinde son yıllarda önemi gittikçe artan 0900 Ziraat kiraz çeşidinin kalite özellikleri ve kaliteyi etkileyen ekolojik faktörleri belirlemek amacıyla 2004-2005 yılları arasında yürütülmüştür. Bu amaçla ... -
Lilium candidum L.'da In vitro Mikroçoğaltım ve Alkaloidler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada in vitro koşullarda mikroçoğaltım yöntemleriyle üretilen Akzambak (Lilium candidum L.) soğanlarında gelişimin gözlendiği dönemden itibaren 3 farklı dönemde (1., 2. ve 3. ay sonunda) soğancıklardan örnek alımı ... -
‘Limonium sinuatum’ Yetiştiriciliğinde Farklı Ortamlara İlave Edilen Atık Su Arıtma Çamurunun Süs Bitkisi Yetiştirme Materyali Karışımı Olarak Kullanımı
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Artan miktarlarda ortaya çıkan arıtma çamurları ve bunların kısıtlı depolama sahaları, arıtma çamurlarının yeniden kullanımı ile doğaya kazandırılarak çevreye zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümlerinin sağlanması ... -
Local differentiation of Albanian rabbit populations
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Six measures of body conformation of six rabbit subpopulations were analyzed to determine the quantity of local differentiation of Albanian rabbit population. Data analyses showed that: (i) the local rabbit breed is ...