Başlık için Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi listeleme
Toplam kayıt 517, listelenen: 206-225
-
Farklı Dozlarda Vermikompost Uygulamalarının Buğday (Triticum Vulgaris L.) Bitkisinin Beslenme Durumu Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Vermicompost is an organic material that is received after a process of digestion some kinds of wastes (harvest, kitchen, manure etc.) by earthworms. It has an extensive usage in agriculture such as soil conditioner, source ... -
Farklı Fenolojik Dönemlerdeki Otlatmanın Ekmeklik Buğday ve Tritikalenin Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışma, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü uygulama arazisinde iki yıl (2003-04 and 2004-05) süreyle yürütülmüştür. Araştırmada, iki ekmeklik buğday ve iki tritikale çeşidinin verim ... -
Farklı Fungisit Uygulama Programlarında Semillon Üzümünde Botrytis Cinerea’nın Enfeksiyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Botrytis cinerea can lead to reduction in the yield and quality of table and wine grapes, with high economic loses in the world and also Turkey. In this work was compared fungicide applications in trial vineyard of Semillon ... -
Farklı Hayvansal Yağlar İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Karanfil ve Tarçının Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; karanfil (%0,2) ve tarçın (%0,5) baharatlarının, kuyruk yağı, iç yağı, kabuk yağı ve bu üç yağın eşit oranlarda ilavesi (paçal grubu) ile üretilen sucuklar üzerine etkileri incelenmiştir. Tüketime hazır hale ... -
Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Atdişi Mısır (Zea mays L. indendata) Çeşit ve Hatlarının Agronomik Özellikler Yönünden Karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Araştırma, 2008 yılında Samsun, Adana ve Adapazarı olmak üzere 3 lokasyonda 9 çeşit ve 21 hat toplam 30 atdişi mısır (Zea mays L. indendata) genotipi ile yürütülmüştür. Bu otuz atdişi mısırın 12 tanesi FAO 700 grubu (140 ... -
Farklı magnezyum kaynaklarının asit topraklarda yetiştirilen mısır bitkisinin potasyum-kalsiyum-magnezyum içeriğine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu araştırmanın amacı, Kırklareli ili sınırları içinden alınan üç farklı tekstüre sahip olan asit topraklara farklı dozlarda uygulanan magnezyum sülfat (MgSO4) ve dolomitin (CaCO3.MgCO3), bu topraklarda yetiştirilen mısır ... -
Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırma; farklı içerikli mikrobiyal gübrelerin, farklı doz uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine etkisini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Denemede toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, ? ... -
Farklı Organik ve İnorganik Ortamlarda Hıyar Fidesi Üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Bu çalışmanın amacı hıyar fidesi üretiminde torfa alternatif olabilecek cibre ve cüruf ortamlarının kullanılma olanaklarını araştırıp, sonuçları ortaya koymaktır. Araştırmada fide yetiştirme ortamı olarak normal cibre, ... -
Farklı Ortam Sıcaklıklarında Organik Asit Kullanımının Fiğ-Tahıl Silajlarında Fermantasyon Gelişimi ve Aerobik Stabilite Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırma, organik asit kullanımının farklı ortam sıcaklıklarında, fiğ-tahıl silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi ... -
Farklı Önişlemlerin ve Vakum Kurutma Yönteminin Domatesin Kuruma Karakteristikleri ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada, farklı önişlemlerin ve iki farklı sıcaklık derecesinde, vakum altında kurutmanın dilimlenmiş domatesin kurutma karakteristiklerine ve bazı kalite kriterlerine etkisi araştırılmıştır. Tüm kurutma yöntemlerinde ... -
Farklı Özelliklerdeki Polietilen Malzemelerin Paket Silajlarda Kullanımı ve Yem Kalitesi Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Çalışmada, Petkim Petrokimya A.Ş. tarafından üretimi yapılmakta olan üç farklı özellikte; PA/PE baskısız, BOPA/PE baskısız ve OPP/PE/EVOH/PE baskısız plastik torbalar kullanılmıştır. LD-PE torbaların oksijen (O2) geçirgenlikleri ... -
Farklı Salisilik Asit Dozlarının Asma Anaçlarının Tuzluluğa Dayanımı Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Salisilik asit bitkilerin büyüme ve gelişmelerini etkileyen birçok metabolik ve fizyolojik olay üzerinde etkili olan içsel bir bitki büyüme düzenleyicidir. Bu çalışmada, değişik dozlarda hazırlanan salisilik asidin (0, ... -
Farklı Sulama Suyu Uygulamalarının Badem Ağaçlarının Su Kullanımı Ve Vegetatif Gelişme Parametrelerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Farklı sulama suyu uygulamalarının badem ağaçlarının su kullanımı ve vegetatif gelişme parametrelerine etkilerinin araştırıldığı çalışma, 2014 ve 2015 yıllarında Tekirdağ koşullarında yürütülmüştür. Araştırmada, A sınıfı ... -
Farklı Tarım Artığı Ürünlerden Fungal ve Bakteriyel α-Amilaz Enzimi Üretiminin Optimizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada bakteriyel ve fungal alfa amilaz üretimi cevap yüzeyi yöntemi ile modellenmiştir. Üretimde besin bileşeni olarak süne zararı görmüş buğday ve kırık pirinç kullanılmıştır. Elde edilen model denklemlerine ait ... -
Farklı Toprak İşleme Ve Yaprak Alma Uygulamalarının Syrah Üzüm Çeşidinde, Sürgün Ve Yaprak Özellikleri İle Su Stresi Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının su stresi, sürgün ve yaprak özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Üç farklı toprak işleme ... -
Farklı Ürün Rotasyonlarında Uzun Dönem Uygulanan Azaltılmış Toprak İşleme ve Yeşil Gübrelemenin Ayçiçeği Gelişimi ve Yabancı Otlanmaya Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışma 2001 yılından buyana çakılı olarak devam eden kışlık buğday (Triticum aestivum L.)-kışlık fiğ (Vicia sativa L.) ekim nöbeti kapsamında geleneksel ve azaltılmış (korumalı) toprak işleme sistemlerinin uygulandığı ... -
Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Hardaliyelerin Bazı Özelliklerinde Depolama Sonunda Meydana Gelen Değişmeler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada Malatya yöresi çeşitlerinden Siyah Üzüm kullanılmıştır. Hardaliye örnekleri geleneksel yöntemle üretilmiş, geleneksel yöntemle üretilip pastörize edilmiş, pastörize edilmiş üzüme kültür(Lactobacillus plantarum) ... -
Finite Element Analysis for Displacements and Stresses Developed over Horizontally Corrugated Steel Silo Wall Panels
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)In this study, finite element analysis approach was used to investigate the displacements and bending stresses exerted by shelled corn on a wall configuration made of folded steel plates. Silo walls panels with trapezoidal ... -
Fosfat ve Silikatin Zararli Denizel Diyatom Büyümesi Üzerine Etkisi: Thalassiosira Allenii Takano (Bacillariophyceae)
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Thalassiosira allenii (Takano) türünün fosfor ve silikattan nasil etkilendigini daha iyi anlamak için büyüme hizlari üzerinde 6 farkli reaktif PO4 ve 7 farkii reaktif Si konsatrasyonunun etkiieri araitirilmijtir. T.allenii ... -
Fındık Zarının Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Fındık zarı, fındık tanesini tamamen saran ve iç fındığın kavrulması sırasında yan ürün olarak açığa çıkan ince ve kahverengi perisperm tabakasıdır. Fındık zarının antioksidan kapasitesi yüksek olup, diyet lif olarak da ...