Ara
Toplam kayıt 14, listelenen: 1-10
Bazı lahanagil (Cruciferae) ve baklagil (Fabaceae) türlerinin tohum filizlerindeki kimyasal özelliklerin değişimi ve beslenme değeri
(2014)
Cruciferae ve Fabaceae familyasına ait bazı türlerin tohumları (Brokoli, Brüksel lahanası, Soya ve İran üçgülü) filiz tüketimi amacıyla ışık, 12 saat ışık + 12 saat karanlık ve tamamen karanlık koşullarda ayrı ayrı ya da ...
Seçilmiş bazı yerli Trabzon hurması ( diospyros kaki l.) tipleri için uygun tozlayıcı çeşit belirlenmesi
(2012)
Meyve tutumu ile ilgili sorunların oldukça yaygın olarak yaşandığı Trabzon hurması yetiştiriciliğinde, uygun tozlayıcı çeşit seçimi büyük önem taşımaktadır. 2010 yılında Adana koşullarında yetiştirilen 17 yaşlı Trabzon ...
Farklı Yaprak Su Potansiyeli (?yaprak) ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Sangiovese Üzüm Çeşidinin Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri
(2017)
Bu çalışma yaprak su potansiyeli ve salkım seyreltme uygulamalarının Sangiovese üzüm çeşidinin fitokimyasal özellikler üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Denemede 4 farklı yaprak su potansiyeli (?yaprak) ...
Çay atığından hazırlanan farklı kompost ve partikül büyüklüğünün Ganoderma lucidum mantarının verimi ve bazı morfolojik özellikleri üzerine etkisi
(2011)
Bu çalışmanın amacı meşe hızar tozu (ince talaş) ve odun yongası (kaba talaş) ile %10, 15, 20 ve 25 oranında çay atığı (ÇA) karışımlarından hazırlanan yetiştirme ortamlarının Ganoderma lucidum mantarının verim ve bazı ...
Modifiye Atmosfer Paketleme ile Potasyum Permanganat Uygulamalarının J.H.Hale Şeftali Çeşidinin Muhafazası Üzerine Etkileri
(2016)
Araştırmada, J.H.Hale çeşidi şeftali meyvelerinde potasyum permanganat ve modifiye atmosfer paket (MAP) uygulamasının muhafaza süresi ve kalite üzerine etkileri araştırılmıştır. Birinci grup meyvelere sadece MAP uygulaması ...
Ispanakta tuz stresinin yaprak fizyolojik özelliklerine etkisi
(2017)
Tuz stresinin ıspanak yaprak fizyolojisinde oluşturduğu olumsuz etkilerin tespit edilmesi amacıyla bitkiler iklim odasında 22/18°C (gündüz/gece) sıcaklık, %70 nem, 10/14 saatlik (aydınlık/gece) fotoperiyodik düzende, 400 ...
Değişik vejetasyon dönemlerine kadar uygulanan farklı tuz konsantrasyonlarının yaprak lahana (Brassica oleraceae var. acephala)' da meydana getirdiği bazı fizyolojik ve morfolojik değişikliklerin belirlenmesi
(2017)
Deneme 20 °C sıcaklık, % 65-70 nem, 12/12 (aydınlık/gece) saatlik fotoperiyodik düzene sahip iklim odasında gerçekleştirilmiştir. Materyal olarak yaprak lahana (karalahana) yerli çeşidi (Brassica oleracea var. acephala cv. ...
Farklı fide yetiştirme ortamlarının Crimson Sweet karpuz çeşidinde fide kalitesine etkileri
(2017)
Bu çalışma; bahar vejetasyonunda, ısıtmasız plastik sera koşullarında cibre, torf, perlit, torf:perlit (1:1) karışımı ve bahçe toprağının kontrol olarak kullanıldığı 5 farklı fide yetiştirme ortamlarının Crimson Sweet ...
Göbekli Portakal Çeşitlerinde Tozlamanın Meyve Tutumu ve Bazı Meyve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
(2017)
Bu araştırmada, Washington Navel, Navelina ve Navelate göbekli portakal çeşitlerinde serbesttozlanma, izolasyon ve Valencia çiçek tozlarıyla yapay tozlama uygulamalarının, meyve tutumuyanında meyve iriliği, kabuk kalınlığı ...
Seçilmiş bazı yerli Trabzon hurması (diospyros kaki L.) tiplerinde meyve döküm zamanları ve meyve büyüme hızının belirlenmesi
(2012)
Trabzon hurmalarında meyve dökümleri önemli bir sorundur. Bu dökümler tozlanma ve döllenme yetersizliği, besin elementi eksikliği ile hastalık ve zararlılardan kaynaklanmakta olup, döllenme yetersizliği bunlar arasındaki ...