Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSahin Tenikecier, Nurcan
dc.contributor.authorÖner, Nureddin
dc.date.accessioned2018-10-17T11:18:29Z
dc.date.available2018-10-17T11:18:29Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3052
dc.description.abstractBu çalışma 2010-2011 yetiştirme sezonunda Marmara Bölgesi’nin önemli bir tarım merkezi olan Tekirdağ İl’inde Ziraat Fakültesi üretim alanlarında, Esperya, Krasunia Odes’ka, Nina, Gelibolu ve Flamura-85 ekmeklik buğday çeşitleri üzerinde yürütülmüştür. Buğday çeşitlerine uygulanacak yaprak gübresinin besin elementi derişimini belirlemek amacıyla, uygulamalardan önce yaprak analizleri yapılmıştır. Birinci uygulama başaklanmadan önce, ikinci uygulama ise başaklanma döneminde buğday yaprağında olması gereken bitki besin elementlerinin sınır değerleri dikkate alınarak yapraklarda eksikliği belirlenen bitki besin elementleri yapraktan uygulanmıştır. Yapılan yaprak gübresi uygulamalarının Esperya, Flamura-85, Gelibolu, Krasunia Odes’ka ve Nina çeşitlerinde; tane verimi, tanenin glüten oranı, glüten indeksi, tanedeki protein oranı, hektolitre ağırlığı, normal sedim ve beklemeli sedim özelliklerine etkileri incelenmiştir. Araştırmada, çeşitlerin dozlara karşı ve dozların çeşitlere üzerine verim, gluten, glüten indeks, protein, hektolitre, normal sedim ve beklemeli sedim özelliklerine etkisi istatistiki olarak önemli bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted on Esperya, Krasunia Odes'ka, Nina, Gelibolu and Flamura-85 wheat varieties during the 2010-2011 breeding season in Tekirdağ, an important agricultural center of the Marmara Region on the production areas of the Faculty of Agriculture. Leaf analyzes were carried out before application to determine the nutrient element concentration of leaf enrichment applied to wheat varieties. Before starting the first application, plant nutrients determined to be deficient in the leaves were applied considering the limit values of the plant nutrients that should be in the wheat leaf during the start of the second application. Gluten ratio, gluten index, protein content, hectoliter weight, normal sediment and sediment sediment properties were investigated in the Esperya, Flamura-85, Gelibolu, Krasunia Odes'ka and Nina varieties of leaf application of the leaves. In the study, the effects of the varieties on the doses and on the yields, gluten, gluten index, protein, hectoliter, normal sediment and sediment sediment properties were found statistically significant.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectfoliar fertilizeren_US
dc.subjectwheaten_US
dc.subjectyielden_US
dc.subjectqualityen_US
dc.subjectyaprak gübresien_US
dc.subjectbuğdayen_US
dc.subjectverimen_US
dc.subjectkaliteen_US
dc.titleYaprak Gübrelemesinin Ekmeklik Buğdayda Verim Ve Kaliteye Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Leaf Fertilization Yield and Quality of Bread Wheaten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid147453en_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage87en_US
dc.identifier.endpage95en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster