Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Kaplamalı Tavuk Eti Ürünlerinin (Cordon Bleu, Nugget Ve Schnitzel) Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Tavuk eti sığır ve koyun etine oranla besin maddelerince daha zengindir. İçerdikleri protein miktarı kırmızı ete oranla daha fazladır. Tavuk eti insan beslenmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içermektedir, ...
KEFİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ TARHANA ÜRETİMİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada, geleneksel tahıl esaslı fermente bir gıda olan tarhananın, besleyici özelliği ve sağlığa faydası yüksek probiyotik karakterde birçok bakteri ve mayayı bünyesinde bulundurun kefir ile zenginleştirilmesi ve ...
Meyve Sularının Mikrobiyal Inaktivasyonunun Sağlanmasında Yansımalı Akış Yollu Uv-C Reaktör Tasarımı Ve Bazı Meyve Sularına Uygulanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Gıdaların güvenli bir ?ekilde uzun süre saklanması amacıyla günümüzde halen geleneksel yöntemler kullanılmakta ve bu yöntemlerden en sık ba?vurulanı ise ısıl i?lemler olmaktadır. Ancak tüketicilerin günden güne daha taze ...
FARKLI ÇELTİK ÇEŞİTLERİNE AİT PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞLARININ BAZI FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİ İLE OKSİDATİF STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada;stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asitleri bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Osmancık ve Opela çeşitlerindeki iki pirinç kepeği çeşidi; mikrodalga, ...
KENGER SAKIZININ DOĞAL SAKIZ MAYASI OLARAK TİCARİ SAKIZ ÜRETİMİNDE KULLANILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu araştırmada doğal yollarla elde edilen kenger sakızının cevap yüzey yöntemi kullanarak yumuşatılıp ticari tüketime uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Cevap yüzey yöntemiyle belirlenen yüzdelik miktarlarda kenger ...
Manda Sütü Yağı Konjuge Linoleik Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu araştırmanın amacı, manda sütü yağ asidi bileşiminde bulunan konjuge linoleik asit (KLA) izomer içeriğinin değişimini araştırmaktır. Yağ asitlerinin KLA izomer içeriği, gaz kromatografisi ve Alev İyonizasyon Dedektörü ...
Manda Sütü Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmanın amacı, Anadolu manda sütünün yağ asidi kompozisyonunu karakterize etmek ve manda sütü yağ asit profilindeki potansiyel yağ asitleri gruplarını araştırmaktı. Laktasyon döneminde 30 Anadolu manda sütündeki ...
Kırklareli Bölgesinden Toplanan Peteklerde Pestisit Ve Antibiyotik Kalıntısı Aranması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
2012 FAO verilerine göre yıllık 88162 tonluk bal üretimi ile Türkiye Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci bal üreticisi konumundadır. Ancak ülkemizde arıcılık halen atadan kalma yöntemlerle yapıldığından kovan başına bal ...
Süne Zararı Görmüş Buğday Ve Farklı Yağlar Kullanarak Blakeslea Trispora Ile Β-Karoten Üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
?-karoten, A vitamininin öncü maddesi olarak bilinen ve sekiz izopiren birimi içeren bir tetraterpenoiddir. Gıda ve yemlerde sıklıkla kullanılan ?-karoten, hücre ve doku hasarlarını azaltmada etkili bir antioksidan olmasının ...