Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇalışkan, Bülent
dc.date.accessioned2017-04-21T06:36:11Z
dc.date.available2017-04-21T06:36:11Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/288
dc.description.abstractBu arastırmada, stanbul linde baharat paketleyen ve son tüketiciye ulastıran büyük ölçekli 5 isletmeden bir yıl boyunca her ay alınan kırmızıbiber örnekleri Aflatoksin B1, toplam Aflatoksin, Sudan 1 ve Sudan 4 boyaları ve bazı patojenler yönünden incelenmistir. Toplam 60 numunede HPLC metodu ile yapılan analiz sonucunda 14 tanesinin (% 26,7) Aflatoksin B1, 10 tanesinin (% 16,7) toplam Aflatoksin yönünden yasal limitler üzerinde oldugu belirlenmistir Arastırılan toplam örneklerin 5 tanesininde (% 8,3) Sudan 1 ve 4 tanesinde ise (% 6,7) Sudan 4 boyası tespit edilmistir. ncelenen patojen mikroorganizmalardan Salmonella spp., Bacillus cereus ve S. aureus hiçbir örnekte saptanmamıstır.en_US
dc.description.abstractIn this study, totally sixty red pepper samples, derived from five big spice packaging companies for monthly during one year in Istanbul province, were analyzed concerning Aflatoxin B1, total Aflatoxin, Sudan 1, Sudan 4 and some pathogens. Aflatoxin B1 and total Aflatoxin, examined by HPLC method, were found higher from the legal limits in 14 (26.7 %) and 10 samples (16.7 %) from 60 samples, respectively. Sudan 1 and Sudan 4 dyes were detected in five (8.3 %) and four (6.7 %) samples examined from sixty samples, respectively. There was no found any Salmonella spp., Bacillus cereus and S. aureus in all samples.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAflatoksin B1en_US
dc.subjectToplam Aflatoksinen_US
dc.subjectSudan 1en_US
dc.subjectSudan 4en_US
dc.subjectSalmonella sppen_US
dc.subjectBacillus cereusen_US
dc.subjectS. aureusen_US
dc.subjectRed pepperen_US
dc.subjectAflatoxin B1en_US
dc.subjectTotal Aflatoxinen_US
dc.subjectKırmızı biberen_US
dc.titleİstanbul ilinde tüketime sunulan kırmızıbiberlerin bazı patojenler, kimyasal ve toksikolojik maddeler yönünden incelenmesi üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeA research on the examination of red pepper, which is ready to consume in Istanbul province, in the case of some pathogens, chemicals and toxicological residuesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster