Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkıncı, Yiğit
dc.date.accessioned2018-06-12T12:50:18Z
dc.date.available2018-06-12T12:50:18Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2662
dc.description.abstractBu araştırma kimyon uçucu yağının, fiğ-yulaf silajının fermantasyon kalitesi, aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemek amacı ile düzenlenmiştir. Fiğ- yulaf, mayıs ayında çiçeklenme başlangıcında hasad edilmiş ve yaklaşık 3 saat süreyle soldurulmuştur. Kimyon uçucu yağı silajlara 200 mg/kg, 300 mg/kg ve 500 mg/kg düzeyinde katılmıştır. Fiğ-yulaf, plastik torbalarda silolanmıştır. Paketler laboratuvar koşullarında 8±2 °C’de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 70. günde her bir gruptan 3 paket açılarak silajlarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca, enzimde çözünen organik madde miktarı (EÇOM), metabolik enerji içerikleri (ME) ve nispi yem değeri (NYD) belirlenmiştir. Sonuç olarak, kimyon uçucu yağı fiğ-yulaf silajlarının fermantasyon özelliklerini artırmıştır. Ayrıca NYD olumlu yönde etkilemiştir.en_US
dc.description.abstractThis research is aimed to determine the effects of cumin volatile oil on fermentation quality, aerobic stability, in vitro metabolic energy content and relative feed value of vet-oat silage. The vetch-oats were harvested at the beginning of flowering in may and faded for about 3 hours. 200 mg / kg, 300 mg / kg and 500 mg / kg were added to the cumin volatile oil silages. Vetch-oats are silted in plastic bags. Packages were stored at 8±2 °C under laboratory conditions. On the 70th day after silking, 3 packages were opened from each group and physical, chemical and microbiological analyzes were carried out in silage. The silages opened at the end of the silage period were subjected to aerobic stability test for 5 days. Furthermore, the amount of organic matter dissolved in the enzyme, the metabolic energy content and the relative feed value were determined. As a result, the fermentation properties of cumin vaginal oil vetch-oat silage have increased. Also affected the relative feed value positively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFiğ-yulaf silajıen_US
dc.subjectsilaj fermantasyonuen_US
dc.subjectkimyon uçucu yağıen_US
dc.subjectaerobik stabiliteen_US
dc.subjectVet-oat silageen_US
dc.subjectsilage fermantationen_US
dc.subjectcumin volatile oilen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.titleKimyon uçucu yağının fiğ-yulaf silajının fermantasyon kalitesi, aerobik stabillitesi ve in vitro sindirilebilirlik üzerine etkisien_US
dc.title.alternativeEFFECT OF CUMIN ESSENTIAL OIL USAGE ON FERMENTATION QUALITY, AEROBIK STABILITY AND IN VITRO DIGESTIBILITY OF VETCH- OAT SILAGEen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster