Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSoycan Önenç, Sibel
dc.contributor.authorKorkmaz, Firdevs
dc.date.accessioned2016-09-09T07:42:24Z
dc.date.available2016-09-09T07:42:24Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.otherNKUBAP.00.24.AR.13.26
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/25
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı kekik, kimyon ve tarçın uçucu yağlarının yonca silajlarının fermantasyon kalitesi, aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemektir. Araştırmada kullanılan yonca, nisan sonu çiçeklenme başlangıç döneminde hasad edilerek 3 saat süreyle soldurulmuş ve yaklaşık 1.5-2.0 cm boyutunda parçalanmıştır. Denemede, kontrol grubuna hiçbir uçucu yağ ilave edilmemiş, diğerlerine her bir uçucu yağdan 600 mg/kg düzeyinde ilave edilmiştir. Yaklaşık 2 kg örnek plastik torbalara konulup vakumla içindeki hava alınmıştır. Silolamadan 60 gün sonra açılan silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmış, silajlara 7 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Çalışmada kullanılan kekik, kimyon ve tarçın uçucu yağları yonca silajlarında güçlü antimikrobiyal etki göstermiş, laktik asit bakteri sayılarını arttırmış, pH, kuru madde kaybı, amonyak azotu, maya, küf ve enterobacter sayılarında azalmaya neden oluşmuş, aerobik stabiliteyi geliştirmiştir. Ancak tarçın uçucu yağı ilavesinin etkisinin çok daha belirgin olması, aerobik stabiliteyi iyileştirmede ön plana çıkmasına neden olmuştur.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of oregano, cumin and cinnamon essential oils on the silage fermantation, aerobic stability and in vitro digestibility of alfalfa silages. Alfalfa was harvested at early bloom stage in April, which wilted for about 3 hours and chopped about 1.5-2.0 cm. Essential oils was applied 600 mg/kg level. Silage materials were placed in approximately 2 kg plastic bags by pressing, unless airlessness were obtained, and covered strictly. Silages were sampled for microbiologic and chemical analysis on 60 day after ensiling and subjected to aerobic stability test for 7 days. As a result, oregano, cumin and cinnamon essential oils that applied to alfalfa showed a high antimicrobial activity on the silages, increased the number of lactic acid bacteria and decreased pH, weight loss, ammonia-N, and inhibited yeast, mould and enterobacter growth in the silages. İn addition, under aerobic conditions, essential oils improved the aerobic stability of silages especially cinnamon essential oil.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYonca silajıen_US
dc.subjectkekik uçucu yağıen_US
dc.subjectkimyon ucuçu yağıen_US
dc.subjecttarçın uçucu yağıen_US
dc.subjectsilajen_US
dc.subjectAlfalfa silageen_US
dc.subjectoregano essential oilen_US
dc.subjectcumin essential oilen_US
dc.subjectcinnamon essential oilen_US
dc.subjectsilageen_US
dc.titleKekik, Kimyon Ve Tarçın Uçucu Yağlarının Yonca Silajlarında Katkı Maddesi Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılmasıen_US
dc.typeprojecten_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authoridTR101411en_US
dc.authoridTR185694en_US
dc.relation.publicationcategoryProjeen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster