Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKAYAR, Akay
dc.date.accessioned2017-12-08T12:24:35Z
dc.date.available2017-12-08T12:24:35Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2540
dc.description.abstractİnsanların yaşamlarını sağlıklı bir biçimde sürdürebilmeleri için yeterli ve dengeli bir biçimde beslenmeleri gerekmektedir. Ancak dünya nüfus artış hızının yüksek olması, yeterli gıda temin edilememesi gibi nedenlerden dolayı yeterli beslenemeyen insan sayısı her geçen gün artmaktadır. Koyunculuk Türkiye için önemli hayvancılık dallarından bir tanesi olduğu gibi beslenme açığının kapatılmasında temel besin kaynaklarının başında gelmektedir. Kuzu eti üretiminde miktar kadar kalitede önemlidir. Kuzu karkaslarının incelenmesi ile kalitelerine ilişkin verilerin büyük bir kısmı elde edilmiştir. Ancak eksik kalan kısımlarında tamamlanması gerekmektedir. Ülkemiz koyun ırklarının düşük canlı ağırlığına sahip olması sebebiyle yüksek canlı ağırlıktaki kültür ırklarının ithal edilmesine ve istenilen iyi özelliklerin bir kısmının melezleme yoluyla yerli ırklara aktarılması hedeflenmiştir. Çalışma ile Türkiye’de kuzu karkaslarına ilişkin olarak yapılmış olan 58 adet çalışma irdelenmiştir. Araştırmalardan elde edilen sonuçlar tek bir kaynak altında toplanarak, elde edilen sonuçlara göre açık kalan noktalar göz önüne konmaya çalışılmıştır. Planlanacak yeni çalışmalarda hangi konulara ağırlık verilmesi gerektiğine ilişkin öneriler sunulmaya çalışılmıştır. Starving, one of the serious problem of the globe which is also critical problem in our country. Due to several reasons, sheep breeding drops for some period of time however it becomes crucial again in our country recently. Better qulification of sheep meat required to come into more economical state for sheep breeding which is also fundamental sources of red meat production. To aim of this purpose there were several researches are being done but only few of them were taken into account. That’swhy scope of this study is to consolidate of number 58 of performed sheep carcass studies in our country, gather them under one roof and create common infrastructure to serve single sufficient source.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKuzu Kesimen_US
dc.subjectKarkasen_US
dc.subjectKarkas oranlarıen_US
dc.subjectKarkas ölçüleren_US
dc.subjectLamben_US
dc.subjectSlaughteren_US
dc.subjectCarcassen_US
dc.subjectCarcass Ratioen_US
dc.subjectCarcass Mesauramenten_US
dc.titleTürkiye’ de yapılan karkas çalışmalarının değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeTHE EVALUATION OF STUDIES ON LAMB CARCASS CHARACTERISTICS IN TURKEYen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster