Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSİVRİKAYA, Neşe
dc.date.accessioned2017-08-25T14:04:00Z
dc.date.available2017-08-25T14:04:00Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2402
dc.description.abstractBu çalışma Tekirdağ ili Çorlu ilçesindeki buğday bitkisinin beslenme durumlarının yaprak analizleri ile birlikte belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma amacı doğrultusunda Çorlu ilçesinin 20 farklı köyünden yaprak örneği alınarak analiz edilmiştir. Yaprak örneklerine ait analiz sonuçları referans değerler ile karşılaştırılarak incelenen buğday tarlalarının besin elementi durumları ve beslenme sorunları tespit edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, buğday tarlalarından alınan yaprak örneklerinin N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içerikleri sırasıyla % 2,75-% 4,65; % 0,20-% 0,45; % 0,28- % 4,14; % 0,41- % 0,61; % 0,10- % 0,89; 0,23 – 432 mg kg-1; 8,11-11 mg kg-1; 17 - 27 mg kg-1; 24 - 144 mg kg-1arasında bulunmuştur. Bu değerlerin % 10’unda K, % 60’nda Mg, % 5’inde Fe, % 10’unda Zn eksikliği görülürken, % 95’nde N, % 45’inde K, % 15’nde Fe yüksek düzeyde içeriğe sahip olduğu saptanmıştır. Araştırma yapılan bölgenin P, Ca, Cu ve Mn içeriklerinin tamamının ise yeter düzeyde olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted to determine the nutritional status of wheat plants leaf sample analysis in Tekirdağ province of Çorlu district. For this purpose, leaf samples, which were taken from 20 different villages of Çorlu district and were analyzed. By comparing the results of the leaf samples analysis with the reference values of wheat fields the nutrition status have been studied and determined. According to the wheat leaf analysis results, N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn and Mn respectively; 2.75 % - 4.65 %; 0,20 % 0,45 %; 0,28 % - 4,14 %; 0.41 % -0.61 %; 0,10 % -0,89 %; 0.23 to 432 mg kg-1; 8 to 11 mg kg-1; 17 to 27 mg kg-1; 24 to 144 mg kg-1 were determined between this values. On the other hand, 10 %K deficiency, 60 % Mg deficiency and 5 % Fe deficiency were determined. 95 % N, 45 % K, 15 % Fe were found high level in leaf samples. Phosphorus, Ca, Cu and Mn were determined sufficient level in the studied region.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTekirdağen_US
dc.subjectÇorluen_US
dc.subjectbuğdayen_US
dc.subjectbesin elementien_US
dc.subjectyaprak analizien_US
dc.subjectwheaten_US
dc.subjectnutrient elementen_US
dc.subjectleaf analysisen_US
dc.titleTEKİRDAĞ İLİ ÇORLU İLÇESİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestivum L.) BİTKİSİNİN BESLENME DURUMUNUN BİTKİ ANALİZLERİ İLE BELİRLENMESİen_US
dc.title.alternativeDETERMINATION OF NUTRITIONAL STATUS OF WHEAT (Triticum aestivum L.) PLANT WITH PLANT ANALYSIS IN ÇORLU DISTRICT, TEKİRDAĞ PROVINCEen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster